Un moldovean şi un român, arestaţi pentru contrabandă. Aceştia au fost prinşi transportând peste 1,5 milioane de ţigarete într-un TIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au oprit în trafic TIR-ul care transporta peste 1,5 milioane de ţigarete FOTO IPJ Ilfov
Poliţiştii au oprit în trafic TIR-ul care transporta peste 1,5 milioane de ţigarete FOTO IPJ Ilfov

Un român şi un moldovean au fost arestaţi preventiv luni pentru contrabandă calificată. Aceştia au fost prinşi duminică în judeţul Ilfov în timp ce transportau peste 78.000 de pachete de ţigări.

Cetăţeanul român Victor Dodon şi cetăţeanul moldovean Alexei Dimitrov sunt acuzaţi de procurorii din Buftea de contrabandă de ţigări. Aceştia au fost reţinuţi luni, iar în aceeaşi zi, anchetatorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, cerere admisă de instanţă.

Anchetatorii au acţionat în acest dosar în baza unor informaţii primite de către un martor denunţător. Poliţiştii au oprit în trafic, pe 26 iunie, pe raza judeţului Ilfov, un ansamblului auto compus din cap tractor şi semiremorca. TIR-ul era condus de către Alexei Dimitrov.

În urma percheziţiilor, au descoperit un număr de 1.561.600 de ţigarete (78.080 de pachete), care aveau aplicate banderole de marcaj eliberate de autorităţile din Republica Moldova.

trafic contrabanda tigari foto ipj ilfov

„Din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul Dodon Victor s-a ocupat de procurarea cantităţii de ţigarete şi a oferit-o spre vânzare martorului denunţător, stabilind totodată detaliile legate de plata preţului, cunoscând faptul că produsele accizabile respective provin din contrabandă”, se arată în documentul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite