Toader, despre procuroarea care îl anchetează pe Lucian Onea: Un exemplu de om integru şi profesionist. Un om devotat, dedicat profesiei de magistrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a caracterizat-o miercuri seară, la Antena 3, pe procuroarea care îl anchetează pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, ca fiind "un exemplu de om integru şi profesionist", dedicat profesiei de magistrat.

“Un exemplu de om integru şi profesionist este chiar procurorul Elena Iordache, pe care o cunosc şi care este un om de mare probitate morală şi de foarte bună pregătire profesională. Un om devotat, dedicat acestei profesii de magistrat, încât eu am deplină încredere în actele domniei sale”, a declarat Tudorel Toader, referindu-se la procuroarea care a instrumentat dosarul în care fostul şef al DNA Ploieşti este urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă..

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat marţi că dosarele vizându-i pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma şi instrumentate de DNA Ploieşti vor fi preluate de structura centrală a DNA, în contextul începerii urmăririi penale împotriva fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparţialitatea procurorilor care desfăşoară urmărirea penală în aceste cauze.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, după ce Parchetul General a decis cercetarea acestora sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, fiind acuzaţi că l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept "mită electorală”.

CITEŞTE SI:

Ministrul Toader anunţă o OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI şi interceptări ilegale

Toader: Cum să îl desemnez pe Iacob la şefia DNA cât timp a scris în proiectul managerial că a coordonat zece structuri teritoriale, printre care şi Ploieştiul?

Tudorel Toader, despre cele 300 de dosare ale DNA care vizează magistraţi: Este nefiresc, este cât se poate de grav

Toader : Cât de normal e ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador să-l felicite pentru că a fost soare azi şi n-a plouat?

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite