Sute de persoane se bat pentru un post de agent de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Capitalei poate angaja 200 de persoane FOTO Mediafax
Poliţia Capitalei poate angaja 200 de persoane FOTO Mediafax

Sute de persoane s-au prezentat, joi, la sediul Poliţiei Capitalei pentru a se înscrie în „lupta” pentru cele 200 de posturi de agent de poliţie scoase la concurs. Înscrierile se termină vineri, 8 aprilie, la ora 14.00.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, câteva sute de persoane s-au prezentat joi pentru înscrierea în concursul organizat pentru ocuparea celor 200 de posturi de agent de poliţie. De altfel, de luni şi până astăzi s-au înscris aproape 2.000 de candidaţi.

Conform sursei citat, aceştia şi-au putut depune dosarele în baza unor bonuri de ordine care au putut fi ridicate până la ora 14.00.

Orice absolvent de liceu care a promovat examenul de bacalaureat şi are permis de conducere se poate înscrie în acest concurs. Dosarul depus trebuie să conţină, iniţial, o copie a diplomei de bacalaureat, o copie a foii matricole şi o copie a permisului de conducere.

Ulterior, dosarele vor ajunge pe masa unei comisii de validare şi să fie supuşi unor analize medicale. După aceea, ei vor fi testaţi psihologic şi vor avea de trecută şi o probă sportivă. Ultima probă este cea teoretică.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei precizează că toate probleme prin care trec candidaţii sunt eliminatorii.

Start la înscrierile în Poliţie

Pe 1 aprilie, Poliţia Română a dat startul reîncadrărilor de personal (46 de locuri la nivel naţional, câte unul în fiecare judeţe şi 6 la Poliţia Capitalei) şi angajărilor din sursă externă (1.854 de locuri la nivel naţional), pentru completarea deficitului de personal.

Posturile scoase la concurs sunt repartizate la Posturile de Poliţie Rurală, precum şi la secţiile de poliţie din Bucureşti.

„Sursa de reîncadrare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale”, anunţă Poliţia Română.

De asemenea, cei care nu au fost poliţişti, dar îşi doresc, pot deveni agent de ordine public. Conform sursei citate, nu există limită de vârstă. Cu toate acestea, femeile trebuie să fie mai înalte de 1,60 m, în timp ce bărbaţii trebuie să depăşească 1,65 m.

Perioada de înscriere este 1 - 8 aprilie, concursul urmând să se desfăşoare pe 14 mai. Atunci, candidaţii vor susţine o probele sportive („rezistenţă” şi „abdomene” pentru persoanele angajate din sursă externă şi „rezistenţă” pentru reîncadrări, cu bareme conform vârstei).

Pentru a afla mai multe detalii, doritorii pot accesa site-urile structurilor teritoriale de poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite