Sindicatul Europol reclamă „o amplă acțiune de intimidare”: Poliţiştii rutieri, obligaţi să aplice amendă

0
0

Sindicatul Europol reclamă că în Poliția Română a fost lansată o amplă acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică „Avertisment”. Sindicaliștii afirmă că şeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR a lansat un demers fără precedent, ce ar avea drept scop aplicarea amenzilor.

Sindicaliștii solicită tuturor polițiștilor rutieri să nu dea curs acestei adrese Foto: Arhivă
Sindicaliștii solicită tuturor polițiștilor rutieri să nu dea curs acestei adrese Foto: Arhivă

„În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „AVERTISMENT”. Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate”, precizează, miercuri, Sindicatul Europol.

Potrivit sindicaliștilor,  șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR, (comisar-şef Victor Gâlceavă) a semnat o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat averismente „într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi”.

„Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI”, subliniază Sindicatul Europol

Sindicaliștii solicită tuturor polițiștilor rutieri să nu dea curs acestei adrese.

„Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, conchide sursa citată.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite