Şeful Poliţiei din oraşul Pantelimon - Ilfov, Alexandru Şovar, pus sub control judiciar de procurorii anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Adrian Şovar, şeful Poliţiei Oraşului Pantelimon, este urmărit penal şi a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de luare de mită, dare de mită şi furt calificat.

Concret, anchetatorii susţin că ofiţerul ar fi primit, în luna iulie 2013, suma de 600 de dolari de la o persoană care era cercetată penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice. 

„Banii au fost primiţi pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal”, arată anchetatorii.

Ulterior, susţin anchetatorii, în aceeaşi lună Adrian Alexandru Şovar i-ar fi dat dat 300 de dolari, în sediul Poliţiei oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov, unui subofiţer de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să ajute persoana în cauză în dosarul penal în care era cercetată pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai mult, pe 14 mai, Şovar, în timpul unui dialog înregistrat ambiental în acest dosar, a luat ceasul de mână deţinut de denunţător şi a refuzat să-l restituie, mai arată DNA. Acest gest i-a adus poliţistului un nou cap de acuzare şi anume furt calificat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite