Se suspendă protestele poștașilor

0
Publicat:

Protestele programate pentru joi și vineri de sindicaliștii din Poșta Română se vor suspenda. Săptămâna viitoare sindicaliștii vor discuta cu managementul companiei despre revendicările salariaţilor. 

Discuții între sindicaliștii din Poșta Română și Ministrul Cercetării -  Foto Facebook
Discuții între sindicaliștii din Poșta Română și Ministrul Cercetării - Foto Facebook

O delegație a sindicaliștilor a discutat miercuri cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şi cu conducerea CN Poşta Română, potrivit Agerpres.  

"Domnul ministru a asigurat şi ne-a asigurat că va urmări întreg procesul de discuţii, care va începe de săptămâna viitoare, de marţi încolo, la nivel tehnic, între managementul companiei şi salariaţi, sindicat, pe temele de interes pe care noi le-am ridicat în cadrul protestului. Zilnic, domnul ministru o să primească raport cu paşii care s-au făcut pe direcţia discuţiilor. În acest context, mâine şi poimâine suspendăm acest protest. Ne organizam noi pentru săptămâna viitoare, pentru întâlnirile tehnice", spune  liderul Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, Ion Oţelea. 

Liderul Federației Sindicatelor spune că va decide dacă vor reîncepe protestele în funcție de cum vor decurge negocierilor. 

 "E posibil să ne întâlnim la masă cu compania şi să avem parte de un refuz de abordare, sau de o respingere sau de eschivare de la discuţie şi atunci, cumva, asigurarea ministrului că se implică mai ferm în procesul acesta este şi pentru noi o garanţie că avem o şansă să depăşim lucrurile. Dacă nu, vom reactiva programul de proteste", a spus Ion Oţelea.  

Protestele sindicaliștilor au început luni și erau programate până vineri. Aceștia sunt nemulțumiți de lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu, care a condus la situaţia inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională. 

Totodată, sindicaliștii afirmă că Poșta Română ar putea intra în insolvență sau ar putea concedia mii de angajați, de la 1 ianuarie 2024, când va crește salariul minim pe economie.  

Lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a CN Poșta Română, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române sunt și ele pe lista de nemulțumiri. 

Compania se află în proprietatea statului român, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării deține 93,52% din pachetul de acţiuni şi Fondul Proprietatea 6,48%.   

În sectorul serviciilor poștale, Poșta Română este lider de piață și are o rețea de 5.500 de oficii poștale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite