România, pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic. Ce măsuri au luat autorităţile elveţiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va fi inclusă 
pe lista ţărilor cu gradul ridicat de risc
România va fi inclusă  pe lista ţărilor cu gradul ridicat de risc

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că autorităţile federale elveţiene au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică şi pentru intrarea pe teritoriul Principatului Liechtenstein. Începând cu data de 22 martie 2021, ora 00:00, România va fi inclusă pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Toate persoanele (cu excepţia copiilor sub 12 ani) care în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene s-au aflat, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unor state sau regiuni cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care şi România, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elveţian.

Documentul care atestă rezultatul testării trebuie să includă următoarele informaţii: numele, prenumele şi data naşterii persoanei testate; data şi ora prelevării testului; tipul testului şi rezultatul testării.

De asemenea, suplimentar măsurii prezentării unui test molecular cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc în Confederaţia Elveţiană dintr-un alt stat sau regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care şi România, vor efectua o perioadă de carantină de 10 zile. Persoanele supuse măsurii de carantină obligatorie trebuie să se înregistreze la autorităţile cantonale din localitatea de destinaţie în termen de maximum 48 de ore de la sosire.

Măsura carantinei poate fi redusă, cu aprobarea autorităţilor cantonale competente, dacă persoanele supuse acestei măsuri efectuează, în cea de-a 7-a zi de carantină, un test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip antigen rapid sau PCR), pe cheltuială proprie, iar rezultatul acestuia este negativ.

Măsurile se aplică indiferent de mijlocul de transport folosit pentru călătoria în Confederaţia Elveţiană.

Sunt exceptate de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2  şi  în special, la participarea în scop profesional la o competiţie sportivă, la un eveniment cultural sau la un congres; persoanele care pot atesta faptul că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele trei luni anterior intrării în Confederaţia Elveţiană şi s-au vindecat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite