România Curată: Dan Voiculescu, condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare, ar putea fi eliberat condiţionat în decembrie 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărţile scrise de Dan Voiculescu (foto) în spatele gratiilor îşi arată roadele acum. Mogulul, condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul „Privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare”, ar putea petrece Sărbătorile acasă.

Potrivit unor surse judiciare, politicianul ar putea intra în comisia de eliberare condiţionată a Penitenciarului Rahova chiar la sfârşitul acestei săptămâni.
„Probabilitatea este foarte mare să intre în comisia de săptămâna aceasta”, au declarat surse judiciare pentru România Curată.

Asta pentru că Dan Voiculescu a fost condamnat pe vechiul Cod de Procedură Penală şi execută doar o treime din pedeapsă, întrucât are peste 60 de ani. Totodată, pedeapsa îi poate fi redusă cu încă un an, ca urmare a celor 11 cărţi scrise în penitenciar.

Deşi legea actuală a redus drastic beneficiile deţinuţilor care elaborează „lucrări ştiinţifice”, lui Dan Voiculescu i se aplică vechile reglementări, potrivit cărora pedeapsa este redusă cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă în spatele gratiilor.

Dan Voiculescu a fost recompensat de nouă ori cu suplimentarea dreptului de a primi vizite şi pachet „pentru participarea la activităţi lucrative, precum şi cele de educaţie şi asistenţă psihologică“, potrivit unui raport al ANP.

Mencinicopschi, eliberat condiţionat

Primul condamnat din dosarul „Privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare” care a ajuns deja acasă este Gheorghe Mencinicopschi. Pe  27 septembrie, Tribunalul Ilfov a decis definitiv liberarea condiţionată a lui Mencinicopschi, după ce a executat 2 ani din pedeapsa de 8 ani de închisoare primită. Gheorghe Mencinicopschi a fost încarcerat în 8 august 2014, după condamnarea definitivă la 8 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din această pedeapsă, Mencinicopschi a executat 780 de zile, adică puţin peste doi ani.
 

    

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite