REPORTAJ Pilotul Adrian Iovan, înmormântat printre sute de necunoscuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rude, prieteni, colegi, dar şi necunoscuţi sensibilizaţi de tragedia petrecută în munţii Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa Adrian Iovan, au venit la înmormântarea sa pentru a-i oferi un ultim omagiu FOTO Sever Gheorghe
Rude, prieteni, colegi, dar şi necunoscuţi sensibilizaţi de tragedia petrecută în munţii Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa Adrian Iovan, au venit la înmormântarea sa pentru a-i oferi un ultim omagiu FOTO Sever Gheorghe

Adrian Iovan a fost înmormântat vineri în prezenţa a peste o mie de oameni, mulţi dintre ei necunoscuţi care au venit la ceremonie în urma mediatizării accidentul aviatic din Munţii Apuseni, de luni după-amiază, în care pilotul şi-a pierdut viaţa. „România are nevoie de oameni ca Adrian Iovan!”, „A fost un erou!” – s-a strigat în cimitir, în timp ce militarii conduceau sicriul lui Iovan spre mormânt.

Peste o mie de persoane – rude, prieteni, colegi, dar şi mulţi necunoscuţi – au participat, vineri, la funeraliile pilotului Adrian Iovan, decedat în accidentul aviatic petrecut la începutul acestei săptămâni, în Munţii Apuseni. Pilotul a fost înmormântat cu onoruri militare, în aplauzele tuturor celor prezenţi.

Funeraliile au început cu slujba de înmormântare, care a avut loc la capela Bisericii Sf. Ilie, din Bucureşti, acolo unde sicriul pilotului Adrian Iovan a fost depus joi, de familia acestuia, respectivul lăcaş fiind ales tocmai pentru că poartă hramul Sfântului Ilie, considerat ocrotitorul Forţelor Aeriene Române.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de cinci preoţi, după canoanele Bisericii Ortodoxe, iar după încheierea slujbei sicriul a fost dus la Cimitirul Bellu Catolic, unde Adrian Iovan şi-a dorit să fie înmormântat lângă părinţii săi.

20 de salvatori din Apuseni la căpătâi

În total, peste o mie de persoane s-au adunat în cimitir, la locul mormântului unde a fost depus pilotul, foarte mulţi oameni venind chiar cu câteva ore înainte de începerea funeraliilor, după ce au văzut la TV întregul eveniment.

Pe lângă rudele şi prietenii lui Adrian Iovan, prezenţi la înmormântare au fost şi foşti colegi de-ai acestuia, piloţi de la Tarom şi Blue Air, vecini şi cunoscuţi, peste 20 dintre salvatorii din Apuseni, familia Aurei Ion – înmormântată joi –  dar şi persoane necunoscute, care au vrut să-şi exprime condoleanţele şi să-l omagieze pe pilot, impresionate fiind de tragedia în care acesta şi studenta în vârstă de 23 de ani şi-au pierdut viaţa.

Flori din elicopter

Un elicopter militar al Şcolii Superioare de Aviaţie a survolat deasupra cimitirului, lăsând să cadă flori deasupra mulţimii, iar după ce s-au tras trei salve de armă şi a fost intonat imnul naţional, sicriul a fost coborât în mormânt, în aplauzele celor  prezenţi.

După înmormântare, rudele şi apropiaţii lui Adrian Iovan – printre care fiica Irina Iovan şi mama acesteia, fosta lui soţie Romaniţa Iovan, dar şi ultima parteneră de viaţă a pilotului – au părăsit cimitirul, la mormânt rămânând sute de oameni care au depus flori şi coroane, aducându-i un ultim omagiu celui care a devenit eroul lor.

Pe seară, parastasul lui Adrian Iovan a fost transmis în direct la televizor. „Era uimitoare fineţea acestui pilot, fiind mereu lădudat de pasageri, aşa cum s-a întâmplat şi ultima oară. Adrian Iovan a dat dovadă de înţelepciune în lunga lui carieră de aviator. Nu putem şti dacă, în eventualitatea în care ar fi fost găsit mai devreme, ar fi fost salvat. Nu ştim ce s-ar fi întâmplat. Noi nu am fi reuşit aterizarea asta!”, a spus un coleg al fostului pilot, într-un mesaj pe care l-a citit în faţa familiei lui Adrian Iovan.


UPDATE FOTO Adrian Iovan, parastas în direct la televizor. Peste 1.000 de oameni au venit la înmormântarea fostului pilot

Pilotul Adrian Iovan, care a murit luni din cauza unui şoc hipotermic şi traumatic suferit în urma tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni, a fost înmormântat vineri la cimitirul Bellu Catolic, în aplauze şi flori aruncate dintr-un avion militar. Au participat peste 1.000 de oameni, rude, prieteni, salvatorii victimelor din Apuseni, dar şi familia Aureliei Ion. Şi PF Daniel a transmis familiei un mesaj de condoleanţe.

Lanţul slăbiciunilor care a ucis doi oameni în Munţii Apuseni

Mai mulţi şefi de instituţii, dar şi un secretar de stat au fost schimbaţi din funcţii după ce raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni s-a soldat cu doi morţi şi cinci răniţi din cauza proastei coordonări a echipelor de salvare. Şeful Executivului a catalogat acţiunea de salvare ca fiind un „eşec total“.

„Unde nu-i cap, vai de … victime”, sau de ce s-a murit în Apuseni. Jumătăţi de măsură în cazul vinovaţilor

Victimele accidentului din Apuseni au murit de frig, au stabilit legiştii. Evident, dacă ar fi fost localizaţi şi preluaţi mai repede ar fi avut şanse să supravieţuiască. Bâlbâielile autorităţilor au fost amendate, miercuri, de Guvern. Însă cu jumătăţi de măsură. Şefii ROMATSA, IGSU şi un secretar de stat din MAI au fost demişi. „Patronii” lor politici sunt, însă, bine mersi.

Petiţie online pentru demiterea tuturor responsabililor de accidentul aviatic în care au murit Aura Ion şi Adrian Iovan

Românii au iniţiat o petiţie online pentru demiterea tuturor celor responsabili de tragedia din Munţii Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi rezidenta Aura Ion.

Victimele accidentului aviatic sunt bine, dar pot apărea oricând complicaţii. „Nu pot fi transferaţi, nici măcar cu maşina“

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiaza, că pacienţii au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile şi că, momentan, starea lor este una bună şi că nu vor transferaţi din Cluj.

Ghid de supravieţuire în situaţii critice: cum se puteau salva cei implicaţi în accidentul aviatic din Apuseni 

Accidentul aviatic din munţii Apuseni în care a murit Adrian Iovan dovedeşte că în ciuda tehnologiei disponibile, oamenii încă n-o folosesc la potenţialul real. „Tech Adevărul“ îţi prezintă acele aplicaţii şi trucuri pe care ar trebui să le foloseşti şi ştii pentru a te asigura că mereu ai cele mai mari şanse să fii descoperit de salvatori.

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“

Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu", a spus ministrul. Surse din Guvern afirmă că se pregăteşte debarcarea lui Stroe, care, în acest moment este la Palatul Victoria alături de Crin Antonescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite