Reacţia judecătorului Petre Lăzăroiu, înlocuit de Simina Tănăsescu la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, cel care ar urma să fie înlocuit de fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu, susţine că se bucură de nominalizarea preşedintelui, menţionând că Tănăsescu este un profesionist al dreptului.

"Eu unul mă bucur pentru numirea doamnei Tănăsescu din cel puţin două motive. E un profesionist al dreptului şi privind dreptul public. Avand in vedere ca si eu si domnul Minea parasim curtea in cel mult o luna, doamna Tănasescu va trebui sa ne ia locul pe partea de finante. Nu sunt in masura sa comentez eu daca e stranie numirea. E un profesionit, si ca persoana, e un om deosebit", a spus Petre Lăzăroiu la Antena 3.

Referitor la acuzaţiile de presiuni la adresa lui Petre Lăzăroiu, în urmă cărora a demisionat Simina Tănăsescu, şi la o posibilă recompensare, judecătorul a spus: "Nu ştiu ce a gândit dl preşedinte. Sunt convins că dna Tănăsescu nu a făcut ce a făcut din proprie iniţiativa. Nu am mai vorbit de atunci. Dacă dansa nu m-a sunat, nici eu nu am sunat. Mi-a părut rău că şi-a dat demisia".

Petre Lăzăroiu i-a transmis şi un mesaj Siminei Tănăsescu: "Îi urez să rămână ea însăşi, că până la urmă am jurat să respectăm şi să apărăm Constituţia. Va daţi seama că sunt presiuni, Curtea chiar are nevoie de linişte. În ultima perioada lucrurile s-au mai aşezat. Cum o ştiu pe Simina nu cred că va ceda”.

Lăzăroiu a susţinut, vara trecută, că a fost contactat de consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că există solicitări ale societăţii civile privind emiterea unui decret pentru încetarea mandatului de judecător. În urma acestor declaraţii, Simina Tănăsescu şi-a dat demisia. 

Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu a fost numită luni judecător la Curtea Constituţională, în locul lui Petre Lăzăroiu, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 mai a.c., decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a doamnei Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019", anunţă Preşedinţia.

Elena Simina Tănăsescu s-a născut la 18 iulie 1968. Este absolventă a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti (1991). A obţinut titlul de doctor în drept constituţional la Facultatea de drept şi ştiinţe politice, Universitatea ''Aix-Marseille III'', Franţa (1997) şi a absolvit studii postdoctorale la Universitatea din Bucureşti (2011), conform CV-ului publicat pe drept.unibuc.ro.

În 2011, a primit ''Ordinul naţional pentru merit'', grad de Cavaler, iar în 2018, ''Legiunea de onoare'', grad de Cavaler, distincţii conferite de Republica Franceză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite