Proteste pentru salariile din august la Spitalul TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrijitoarea Sanda Stoian a primit doar 32 de lei
Îngrijitoarea Sanda Stoian a primit doar 32 de lei

După ce a aşteptat două luni salariul din august, Sanda Stoian, îngrijitoare la Spitalul TBC din Piteşti, s-a trezit pe card cu doar 32 de lei, asta după ce i s-au tăiat 60% din venituri şi i-a fost oprită şi rata la CAR.

 „Să-mi spună şi mie cineva cum poţi supravieţui cu banii ăştia. E bătaie de joc!", spune revoltată femeia.

Angajaţii Spitalului TBC n-au primit niciun leu din salariul pe luna septembrie 2010,  iar din salariul aferent lunii august au încasat doar 40%. Marţi, oamenii au ajuns la capătul răbdărilor şi au ieşit în curtea spitalului ca să protesteze. Ei sunt decişi să-şi continue protestele până când îşi vor primi banii.

Nemulţumirile sunt legate şi de faptul că  transformarea unităţii în secţie a Spitalului Judeţean a rămas doar la stadiul de propunere. Numărul de paturi a fost redus, pe hârtie, de la 45 la 30 , iar decontările se fac doar pentru această cifră, deşi numărul bolnavilor şi numărul personalului au rămas nemodificate.

„Nu trebuia semnat contractul cu CAS Argeş pentru 30 de paturi, în condiţiile în care situaţia era alta. Asta a dus la subfinanţare şi, de aici, o grămadă de probleme", spune Doina Fănică, liderul Sanitas Argeş, cerând demisia conducerii spitalului. „Dacă ei cred că asta va rezolva situaţia, îmi voi da demisia", susţine Răzvan Marmandiu, directorul spitalului.

Sindicaliştii au avut, până acum, întâlniri cu reprezentanţii CAS Argeş, cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi cu prefectul Gheorghe Davidescu. Au primit doar promisiunea că se vor căuta soluţii pentru plata lefurilor şi integrarea celor 30 de paturi în structura Spitalului Judeţean. Salariaţii Spitalului TBC nu mai cred însă în vorbe. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite