Prostituată pe Autostrada Soarelui, din dragoste pentru iubit. „Asta e puştoaică, e aşa... are mintea slabă“

0
0
Prostituată târgovişteancă suprinsă în timpul acţiunii de poliţişti Foto: Adevarul arhiva
Prostituată târgovişteancă suprinsă în timpul acţiunii de poliţişti Foto: Adevarul arhiva

Traficanţii văd în tinerele femei pe care le exploatează doar surse de venituri constante şi uşoare, este concluzia procurorilor DIICOT, în cazul unei reţele de proxenetism care controla două parcări pe Autostrada Soarelui. Acolo, fetele minore se prostituau din dragoste pentru proxenet. „Nu au nicio consideraţie cu privire la sentimentele fetelor de care ei abuzează“, concluzionează anchetatorii.

În noaptea de 23 martie 2017, în jurul orei 22.00, în zona parcărilor de la kilometrul 49, de pe Autostrada A2, o maşină care circula pe banda a II-a de mers a lovit o tânără de 17 ani. Era vorba de o prostiutată minoră care sărise parapetul ce separă sensurile de mers către un client, la ordinele proxetului. Ea a suferit vătămări corporale în urma accidentului auto şi a fost condusă la Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară, apoi transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias în Secţia Ortopedie.

Iuliana avea 13 ani când a picat în mrejele iubirii pentru proxenetul ei, Aurel Necula (43 de ani), zis „Auraş”, din localitatea Lehliu-Gară. Se întâmpla în 2014. În februarie 2017, bărbatul a convins-o pe copilă că pentru binele lor, deoarece aveau neoie d ebani,  ar trebui să muncească, se se prostitueze pe marginea Autostrăzii Soarelui. După o lună a avut loc accidentul.

„O dăm undeva să pleacă-n afară”

A fost momentul în care Aurel Necula şi una dintre complicele sale, Ioana Roşu (36 de ani), au luat în calcul să o vândă pe minoră, deoarece în urma accidentului fata nu mai putea să se prostitueze. „Vrem să ne luăm şi noi ceva şi o dăm undeva să pleacă-n     afară şi ne luăm banu’?”, spunea Ioana Roşu.

Bărbatul era sceptic, deoarece ştia că fata este legată emoţional de el: „Tu n-auzi că nu vrea, ea dacă e... numai cu mine merge. Nu...pleacă...am stat eu cu ea. Eu n-o cunosc de două zile. O cunosc dă...”.
„Dacă tu te porţi frumos cu   ea  şi aia, ea nu-ţi pleacă mă, stă cu tine. Că eu o cunosc de un an de zile, eu... Zic, asta e puştoaică, e aşa ... are mintea slabă şi ... ştii cum e. Astea sunt bune. Cu mintea slabă”, explica Aurel Necula, cum funcţiona metoda „loverboy”.

Ioana Roşu: A, mi-ai spus câţi ani are, nu?
Aurel Necula: Unu şapte.
Ioana Roşu: Aha.

Reţeaua „Casanova”

Cazul Iulianei şi al altor fete minore care se prostituau pe Autostrada Soarelui este investigat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Călăraşi, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat,     trafic de minori şi proxenetism. Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în această săptămână Aurel Necula, minorul Badea Nicolae, zis „Manu”, Florina Gheorghe, mama minorului Nicolae Badea, Ioana Roşu şi Cătălin Iordache, zis Cartof.

„Astfel, pentru obţinerea unor câştiguri facile, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană vătămată în vârstă de 21 de ani şi le-au exploatat pe două minore  în vârstă de 14 ani şi respectiv, în vârstă de 16 ani, obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestor activităţi”, acuză procurorii DIICOT. Fetele au fost recrutate prin metoda „loverboy”, sau „Casanova”, în care femeia acceptă să fie prostituată din dragoste pentru iubit. O fată de 14 ani a fost recrutată de Nicolae Badea, zis „Manu”, iar o altă copilă fusese crescută de unul dintre membrii grupului de la vârsta de 10 ani.

Proxenetul era supărat când unul dintre recrutori era afectuos cu iubita sa în timp ce se prostitua. „Pe urmă i-am zis lui Manu…bă, las-o mă aşa!...păi vine, urcă în maşină, gagicăreală, pupături, ţipete…ee…ce mă?...nu e  treabă! Deci crede-mă…până nu o versează…. nu se versează ea ca lumea...să fie serioasă…...şi i-am zis lu Manu… «Bă, nu-i mai da mă atenţie când eşti aici şi alea…las-o mă să…aşa…nu o ţii în braţe, o pupi, o…ce-i asta?...ai timp…acasă gagicăreală, nu aici!»”

„Şi băiatul a adus-o pe plan”

„Ăsta a agăţat-o sub formă de…gata… a luat-o sub formă de nevastă acasă…ˮ, explica Aurel Necula cum funcţiona această metodă. „Eu m-am dus şi am văzut-o…i-am zis: ce faci fă, nu ştiu ce…am intrat într-o cameră şi mi-a zis: «Uite aşa, aşa, Auraşe»…păi zic «Dacă tu crezi că o aduci pe treaba asta…merg cu tine» […] Şi băiatul a adus-o pe plan…şi eu acuma...eu umblu colo, colo…ˮ

Locul unde se practica prostituţia s-a desfăşurat, în principal, pe autostrada A2, în zona parcărilor de la km. 49, dar şi la km. 68, clienţii de bază ai persoanelor vătămate  fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări. „Eu sunt tot cu un băieţaş din Răzvani, ăsta e puştan, ăsta a agăţat-o sub formă de…gata… a luat-o sub formă de nevastă acasă…”, îşi prezenta una din prostituate Aurel Necula. „Ciugulesc şi eu ce să fac…asta e!”

Liderul era prudent

Procurorii DIICOT arată că Aurel Necula avea rolul de organizator al activităţii de prostituţie, în această calitate acesta ocupându-se de plasarea fetelor, de căutarea de clienţi, le asigură transportul în locurile de practicare a prostituţiei, asigurarea pazei şi protecţiei acestora la locul de muncă şi colectarea sumelor de bani obţinute ca urmare a practicării prostituţiei.

Pentru a nu rezulta implicarea sa, Necula Aurel nu se expunea în public, astfel că pentru asigurarea pazei fetelor la locul de muncă, l-a recrutat pe minorul Cătălin Iordache zis „Cartof”. Acesta are rolul de sta împreună cu fetele în parcări pe autostradă şi să intervină dacă acestea au probleme cu clienţii. Potrivit interceptărilor, Necula ţinea permanent legătura telefonic cu  „Cartof”.

Într-o discuţie telefnice, Aurel Necula chiar se plânge că-l unele prostituate îl sunau pe el: „M-a sunat, era în spatele…la aşa…m-a sunat, a început la telefon…«Auraşeee…am luat trei sute, Auraşeee…mamă», îi închideam telefonul...îi dădeam mesaj…«Bă, nu mă mai suna, nu îmi mai zice Auraş, pe nume»…pe urmă…la fel…vine în spatele la tir…mai aproape…la zece metri de maşină şi iar…«Auraşşş, am terminat…ia zi?...vin la maşină?...mamă…se uita tiriştii ăiă, se uita lumea prin parcare…» Bă, eu ce să mai…gata!...e bătută rău în cap… dacă eu i-am zis, îmi zice în maşină…aaa, «Taci din gură!»...în drum ce ne duceam…aa, «Taci din gura!...nu mă înveţi nimic!»...îi zic: «Băi…nu ţi-a intrat în cap ce ţi-am zis?»”

Ordinele proxenetului

Uneori, Aurel Necula supravehea fetele de la depărtare. Prin telefon, le spunea fetelor când apar tiruri noi, le sfătuieşte cu privire la modalitatea în care să se poarte cu clienţii, atrăgându-le atenţia să nu se urce în autoturisme.

Aurel Necula: Băi, Deniso!
Prostituată: Ei!
Aurel Necula: Hai mă că v-a intrat tir acolo, voi staţi înăuntru     liniştiţi?
Prostituată: Unde, tocmai acolo?
Aurel Necula: Uite-l mă în faţă la voi acolo, după prima cisternă e ...     e cu farurile aprinse, uite a mai intrat unu, este aci lângă noi ...
Prostituată: Care mă, că nu-l văd!
Aurel Necula: Bă, ieşiţi mă afară şi uitaţi-vă, nu vezi farurile pe     şosea, pă trotuaru ăla, aprinse? Cum nu vedeţi mă, mânca-v-aş gura, pă     geam trebuie să vedeţi tot, acolo.
Prostituată: Ete, nici n-am văzut, zău.
Aurel Necula: Hai ... închide şi duceţi-vă, vezi. Sau du-te tu cum     vrei ...

Sau atunci când în parcare au intrat mai multe TIR-uri.
Prostituată: Da.
Aurel Necula: Deniso, hai că uite a intrat două. Duceţi-vă!
Prostituată: Da, acuma.
Aurel Necula: Hai, duceţi-vă. Trei!

Discuţiile telefonice dezvăluie cinismul proxenetului penru a face cât mai mulţi bani din prostituţie. El le explica prostituatelor cum să acţioneze: „Auzi fata mea? Nu se stă la bârfă cu omu. «Mă ... vrei?»,     Bine. Nu ... ”. Aurel Necula era atent ca fetele să nu fugă cu vreun şofer. „Să fie în ochii mei. Să nu cumva să aibă ăla vreun gând să plece cu tiru, că ... până la Fundulea am intrat pe autostradă ... imediat”.

„Tu ţii, le bagi ziua, eu mi le bag noaptea, frate”

Interceptările dezvăluie că Autostrada Soarelui este un loc propice penru prostituate, Aurel Necula ar fi intrat în conflict cu alţi proxeneţi pentru unele parcări. Asta reiese dintr-o discuţie cu una dintre complicele sale, Florina Gheorghe.

„Stăm aicea…dacă vine…io aş vrea să vină, să văd şi eu cine e ălă şi îi zic eu lui..bă nene...tu ţii, le bagi ziua, eu mi le bag noaptea, frate…aa…nu-ţi convine banda?...nu-i nimic…mă duc pe partea ailaltă….că…nu e parcările ale tale amândouă… ”, explica cum voia să lucreze proxenetul.

Interceptările făcute de procurorii DIICOT dezvăluie că Aurel Necula avea influneţă în această zonă, în rândul interlopilor. „Şi dacă o fii...dacă o dă în smardoială...nicio problemă că sun băieţii din Săruleşti şi…vorbim altfel…dacă face aşa...dar eu sper să înţeleagă omeneşte…dacă nu înţelege…şi sare el în sus…atunci sar şi eu!”, ameninţa acesta.

„E full în partea aia de tiruri!

Aurel Necula îi spunea Ioanei Roşu cum împarte banii obţinuţi din practicarea prostituţiei precum şi despre planurile lui de a le închiria fetelor o cameră în oraşul Lehliu-Gară pentru a nu mai face curse cu maşina de la domiciliul lor până la autostradă:

Ioana Roşu: Aoleo ... aveţi grije ... aveţi grije cum mergeţi cu maşina p-acolo ...
Aurel Necula: Hai mă, lasă. Am ajuns, gata. Uite coboară „Cartof” cu ele acuma, le bagă şi ... i-am zis că ... pă partea asta e liber, ştii? Unde stăm noi. Şi i-am zis să le tranverseze autostrada în partea aia că văd că e full, e full în partea aia de tiruri.
Ioana Roşu: M-auzi?
Aurel Necula: Da mă, da. Bă, eu i-am explicat lu ...
Ioana Roşu: I-ai băgat şi tu în cap să nu să ducă cu altă maşină, să nu ...     aia.
Aurel Necula: Da mă, i-am explicat tot i-am zis şi cu aşa cu ... cu banii cum să facă, să ia banii înainte, să-şi bage banii frumos ... undeva ...
Ioana Roşu: Aşa bravo, bravo Aurel.
Aurel Necula: I-am zis cu dezbrăcatu, zic nu te dezbraci de tot. Îţi     scoţi un crac şi atât.
Ioana Roşu: Păi da. Da, da aşa. Bravo mă, aşa.
Aurel Necula: Ia ... ia dat asta cinci prezervative, zic lasă că-ţi ajunge cinci, măcar să faci tu cinci combinaţii.
Ioana Roşu: O ... atât! Şi gata.
Aurel Necula: Şi ... i-am zis, uite preţu e aşa, de exemplu te arunci la cinci sute. Dacă zice, e mult fato, bine. Patru sute şi ultimul preţ. Să-şi ia măcar patru sute. Şi i-am zis «Deniso cum te mişti, cum ... ai interes ca     să-l faci p-ăla cât mai repede».

Aurel Necula: Da n-avem treabă că d-aia i-am şi zis, du-le mă pă partea aia ... treci pe partea aia că am văzut că sunt acolo vreo şapte, opt     tiruri intrate.
Ioana Roşu: Aha.
Aurel Necula: Da. Şi să le ducă acolo ... bă, Ioano, dacă a prins şi     ea măcar trei la ... poate are noroc să le prindă la cinci sute ...
Roşu Ioana: … şi gata, nu mai ...
Aurel Necula: Păi dacă şi-a făcut şi ea un milion jumate ... o, ho!


Aurel Necula: Da mă, da. Că băi, n-auzi că eu ţin legătura cu     „Cartof”. Şi ... îi zic imediat lu’ „Cartof”., că „Cartof”. îmi zice. Da     mă, a făcut două, a făcut trei. Şi pe urmă-i zic: dă-o încoa la telefon. Şi-i     zic: cât ai Deniso? Păi am un milion, un milion două sute. Hai să     mergem, vino încoace.

„Văd în tinerele femei venituri constante şi uşoare”

Procurorii DICOT au cerut magistraţilor arestarea preventivă pentru 30 de zile a proxeneţilor. Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpaţii sunt adevăraţi traficanţi de carne vie, susţin anchetatorii. „Aceştia nu văd în tinerele femei pe care le exploatează decât nişte surse de venituri constante şi uşoare”, se arată în actele procurilor trimise la Tribunalul Călăraşi.

Niciunul dintre cei cercetaţi nu se află la primul conflict cu legea penală. „Inculpaţii nu au nicio consideraţie cu privire la sentimentele fetelor de care ei abuzează, pentru a finanţa stilul lor de viaţă parazitar”, arată DIICOT. Tribunalului Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.


 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite