Prima mişcare a lui Cristi Borcea după eliberare: contestă condamnarea primită în dosarul retrocedărilor plajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Borcea, proaspăt eliberat din închisoare, a depus, pe 15 noiembrie, o contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind retrocedarea plajelor de pe litoralul românesc. Fostul acţionar al clubului Dinamo a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Contestaţia în anulare este o cale extraordinară de atac, fiind depusă de Cristian Borcea împotriva sentinţei definitive date în dosar, după ce Curtea Constituţională a fost sesizată cu privire la modalitatea de constituire a completelor de trei judecători, scrie Mediafax. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit primul termen pentru contestaţia în anulare pe data de 5 decembrie 2019.

Mişcarea fostului acţionar de la Dinamo vine la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare la începutul lunii noiembrie. Acesta a ispăşit doar nouă luni de închisoare din totalul de 7 ani şi 6 luni, pedeapsă rezultată în urma contopirii celor două pedepse primite în dosarul retrocedărilor de pe litoral (5 ani) şi în dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni).din dosarul privind retrocedarea plajelor şi dosarul transferurilor.

 În acest caz, magistraţii instanţei supreme au respins deja contestaţia în anulare formulată de Radu Mazăre împotrivă deciziei de condamnare definitivă la 9 ani.  Pe de altă parte, instanţă a admis în principiu  contestaţiile în anulare formulate de alţi condamnaţi în dosar: Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Savulescu Emil Dragoş. 

  

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite