Preşedintele AFM, după eşecul de la lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice: Problema e mult mai adâncă decât poate rezolva demisia mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotovoltaice Panouri Solare FOTO Shutterstock
Fotovoltaice Panouri Solare FOTO Shutterstock

Preşedintele AFM Fulop Lorand afirmă, după eşecul de la lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, că problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia sa. „Totuşi... ce e corect şi normal: fac liniştit şi fără supărare în inimă. Am greşit, şi îmi asum”, adaugă el.

”Problema e mult mai adâncă decât ce poate rezolva demisia mea... Până la urmă 6 preşedinţi s-au schimbat în 2 ani, dar tot restul a rămas la fel: aplicaţia, angajaţii, contractele, etc. Totuşi... ce e corect şi normal: fac liniştit şi fără supărare în inimă. Am greşit, şi îmi asum”, a scris Fülöp Lóránd pe contul său de Facebook, postarea fiind distribuită joi dimineaţă şi pe pagina oficială a instituţiei.

El a mai spus că joi va fi anunţată şi soluţia gândită.

Înscrierea în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice a început, miercuri, la ora 10.00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, procedura fiind suspendată.

După noi intervenţii la sistem şi o nouă simulare, aplicaţia a fost relansată la ora 16.00 şi întreruptă după o oră.  

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, miercuri seară, că modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil. ”Nu există nicio scuză”, a transmis ministrul, precizând că a dispus un control la AFM.

„Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut faţă, deşi am fost asiguraţi de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare. În momentul de faţă lucrăm la o soluţie viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite”, a transmis miercuri seară preşedintele AFM, Fülöp Lóránd. 

Acesta a precizat că se iau măsuri ca „eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”.

Citeşte şi: Tanczos Barna: Nu există scuză pentru tratamentul la care au fost supuşi sute de companii şi mii de cetăţeni în programul „Casa Verde”. Reacţia şefului AFM

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite