Pompierii au dat 2.500 de amenzi şi avertismente după controale în cluburi şi săli de spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2.500 de amenzi şi avertismente date de pompieri  Foto: arhivă Adevărul
2.500 de amenzi şi avertismente date de pompieri  Foto: arhivă Adevărul

Pompierii au efectuat în ultima săptămână peste o mie de controale la nivel naţional în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol şi la unităţi sanitare. Aceştia au dat aproape 2.500 de avertismente şi amenzi pentru nereguli privind prevenirea incendiilor.

În ultima săptămână au fost făcute 1.041 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost date 2.009 avertismente şi 473 de amenzi în valoare de 1.596.607 lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). 

Controalele au vizat respectarea măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activităţi în domeniile comerţ, alimentaţie publică şi de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol) şi la unităţi sanitare.

Pompierii le-au prezentat angajaţilor acestor unităţi regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 22 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

În plus, în ultima săptămână au fost 818 acţiuni pentru pregătirea şi verificarea măsurilor de protecţie a populaţiei privind comportarea în situaţii de risc, iar pompierii au intervenit la 5.385 de solicitări, dintre care 339 pentru stingerea incendiilor, 4.580 pentru  acordarea primului ajutor medical, 18 pentru descarcerare şi 122 pentru deblocare sau salvare.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri