Poliţiştii ridică documente de la RENAR, spitale, dar şi de la Hexi Pharma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii ridică, joi, documente de la Asociaţia de Acreditare din România - RENAR, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Institutul Oncologic Bucureşti şi Spitalul de Arşi. În acelaşi timp, aceştia ridică noi documente şi de la sediul din Mogoşoaia al firmei Hexi Pharma, în dosarul privind dezinfectaţii diluaţi din spitale.

O echipă de poliţişti a ajuns joi la sediul RENAR pentru a ridica mai multe documente, iar o altă echipă ridică deja de la punctul de lucru al firmei Hexi Pharma din Mogoşoaia acte solicitate de procurori pentru anchetă, anunţă News.ro.

De la cele trei spitale din Capitală, poliţiştii au luat şi miercuri documente care vizează relaţiile comerciale cu firma Hexi Pharma. 

Anchetatorii vor ridica în continuare documente legate de contracte pentru furnizarea de substanţe biocide încheiate de spitale cu alte societăţi, urmând să se verifice dacă s-a respectat legislaţia privind achiziţiile publice.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 13 mai, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Mai multe expertize, făcute de specialişti

Procurorul general al României a declarat marţi că în dosarul „Scandalul dezinfectanţilor” se fac mai multe examinări.

„Se efectuează aceste examinări care sunt importante pentru completarea urmăririi penale. De altfel, în cauză s-a administrat un volum considerabil de acte de urmărire penală care vor clarifica situaţia de fapt”, a spus procurorul general la intrarea în sediul Consiului Superior al Magistraturii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite