Poliţiştii au verificat transportul public în regim de maxi-taxi. Amenzile aplicate au fost de peste 40.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au verificat transportul public de persoane în regim de maxi taxi, aplicând în urma acţiunii 12 sancţiuni contravenţionale de peste 40.000 de lei. Printre neregulile depistate s-au numărat lipsa licenţei de trase, a copiei conforme, a veificiării metrologice a aparatului tahograf, neeliberarea tichetelor de călătorie precum şi utilizarea telefonului mobil fără a folosi un dispozitiv de tip mâini libere.

Mai exact, echipele de poliţişti au controlat traseele Bucureşti - Brăneşti, Bucureşti – Belciugatele, Bucureşti – Fundulea şi retur.

De asemenea, s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a unui vehicul destinat transportului public de persoane prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare pentru lipsa licenţei de traseu şi a copiei conforme.

Dintre cele 12 sancţiuni contravenţionale menţionate, 4 au fost aplicate societăţilor comerciale deţinătoare de autovehicule destinate transportului public de persoane, pentru lipsa licenţei de traseu, a copiei conforme, a verificării metrologice a aparatului tahograf şi neeliberarea tichetelor de călătorie.

Totodată, au fost aplicate conducătorilor auto 8 sancţiuni contravenţionale, din care 3 pentru utilizarea telefonului mobil fără a folosi dispozitiv de tip „mâini libere”, 2 pentru neaplicarea în partea din spate a vehiculului a indicatorului cu limitele de viteză admise pentru categoria respectivă, una pentru neutilizarea centurii de siguranţă cu care este dotat autovehiculul de transport persoane, una pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi una pentru prezentarea certificatului de competenţă profesională deteriorat.

Poliţiştii vor continua şi în perioada următoare acţiunile pentru verificarea respectării legislaţiei rutiere de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane în regim maxi-taxi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite