Parchetul cere arestarea lui Vîntu în dosarul lui Nicolae Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului instanţei supreme solicită emiterea unui mandat de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul în care acesta este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu are în acest dosar interdicţia de a părăsi ţara.Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă înlocuieşte măsura obligării de a părăsi ţara în cazul lui Vîntu cu arestarea preventivă pentru 30 de zile. Nicolae Popa nu a fost adus la instanţa Tribunalului Bucureşti, în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea lui, el fiind citat pentru termenul viitor, din 17 iunie.

Nicolae Popa a fugit din România, în mai 2000, imediat după izbucnirea scandalului legat de prăbuşirea FNI. În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu pentru favorizarea lui Nicolae Popa (capturat de autorităţi în Indonezia-n.r.). Prins şi arestat în Indonezia, la 2 decembrie 2009, Nicolae Popa ar fi beneficiat de sprijinul material al lui Sorin Ovidiu Vîntu şi după capturare. Vîntu şi Popa aveau o înţelegere ca omul de afaceri să-l "sponsorizeze" pe cel din urmă cu 200.000 de euro anual. Banii ar fi fost livraţi dintr-un off-shore din Cipru, într-un depozit bancar din Nicosia şi, ulterior, într-un cont din Indonezia la care avea acces şi Nicolae Popa.

image

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în 2009. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al SOV Invest, societatea de administrare a FNI.

Citeşte şi:

Vîntu către Popa: „Băi, sunt de acord că ţi-e greu, dar eu te întreţin, până una-alta"

Vîntu acuzat că îl ajuta cu bani pe fugarul Nicolae Popa

Vlas: "Vântu îi este dator lui Nicolae Popa până peste cap!"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite