Omul de afaceri Dinel Staicu a fost liberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu avea de executat o condamnat la 12 ani de
Dinel Staicu avea de executat o condamnat la 12 ani de

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, liberarea condiţionată a omului de afaceri Dinel Staicu, fost preşedinte al SIF Oltenia, care era condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), în dosarul mituirii a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti şi în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaş.

Tribunalul Ilfov a admis contestaţia lui Dinel Staicu împotriva sentinţei penale din data de 26 iulie a Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti prin care instanţa respinsese ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Staicu Dinel. Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă.

"Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii", se precizează în decizia Tribunalului Ilfov, după cum informează Agerpres.

Fostul preşedinte al SIF Oltenia, Dinel Staicu, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru fraudarea Transgaz Mediaş, pentru devalizarea BIR şi pentru mituirea a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti. 

Dinel Staicu a fost arestat prima dată în anul 2011 în dosarul fraudării Băncii Internaţionale. Un an mai târziu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, însă ulterior pedeapsa a fost anulată de trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu în anul 2012 ar fi primit mită 600.000 de euro. Preşedintele SIF Oltenia s-a ales astfel cu un nou dosar penal, iar în septembrie 2014 a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În luna iunie 2015, acelaşi Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaş cu aproximativ 11 milioane de euro.  

În luna ianuarie a acestui an Judecătoria Sector 4 Bucureşti respingea prima cerere de eliberare ciondiţionată a fostului om de afaceri.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite