O parte din evacuaţi din Neamţ se întorc la casele lor, însă pericolul nu a trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamitarea repetată din ultimele zile nu a avut efectul scontat de pompieri
Dinamitarea repetată din ultimele zile nu a avut efectul scontat de pompieri

Cele peste 400 de persoane din Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului care au fost evacuate, astăzi, din cauza riscului de inundaţii, petrec prima zi de Crăciun în şcolile şi primăriile în care au fost cazate sau păzindu-şi gospodăriile de la distanţă, accesul în zona de risc fiind restricţionat.

Doar localnicilor din Borca şi Farcaşa, unde a dispărut riscul inundaţiilor, li s-a permis să se întoarcă acasă.

Deşi viitura a trecut fără pagube, prefectul Mihai Archip a decis să menţină măsura evacuării, pentru localnicii din Poiana Teiului şi din satul Frumosu-comuna Farcaşa, până la eliminarea definitivă a pericolului de inundaţii, relatează Agerpres.

Astăzi dimineaţă, zăporul se întinde pe 4 kilometri, între localitatea Săvineşti din comuna Poiana Teiului şi localitatea Frumosu din comuna Farcaşa.

Aglomerările de gheţuri au grosimi cuprinse între 0,5 şi 4 metri. În amonte, râul Bistriţa curge liber.

Prefectul Mihai Archip a ordonat ieri, ca urmare a riscului de inundaţii, evacuarea a 450 de persoane care locuiesc în zona în care curgea râul Bistriţa până la începerea lucrărilor hidroenergetice din anii '80.

Sinistraţii au fost cazaţi la rude, şcoli şi primării. De asemenea, s-a dispus şi evacuarea animalelor şi bunurilor de valoare din zonele posibil a fi afectate de inundaţii, şi restricţionarea şi dirijarea circulaţiei în zonele posibil a fi afectate.

Specialiştii I.S.U. Neamţ au executat 4 misiuni pirotehnice de distrugere a gheţarilor, în zone nevralgice, care au condus la deblocarea râului Bistriţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite