Mario Iorgulescu, dat din nou în urmărire internațională. Poliția cere extrădarea sa din Italia

0
Publicat:

Mario, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, figurează din nou pe lista persoanelor date în urmărire internațională. Poliția Română a cerut Italiei să îl captureze și să înceapă procedurile de extrădare.

Mario Iorgulescu
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire internațională. Foto: Arhivă

Acest lucru are loc la doar o zi după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să anuleze condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Instanța a decis să anuleze parțial decizia anterioară a Curții de Apel București și să trimită cazul pentru rejudecare la aceeași instanță de apel.  

  Decizia a fost motivată astfel: „Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino - Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino - Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București."   

În cursul acestei zile, 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 3 București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. Prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE, Poliția Română a notificat omologii italieni pentru executarea mandatului european de arestare, astfel încât persoana să rămână sub controlul autorităților”, a transmis Poliția Română, conform G4 Media. 

Mario Iorgulescu se află în prezent în Italia, unde a fost transferat imediat după accident, evitând astfel audierile și procesul în România.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite