Marian Godină: „Toate convorbirile de pe staţii rămân înregistrate, inclusiv aia cu şeful inundat de adrenalină care striga ca ursul sa fie lovit cu maşina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Poliţist Marian Godină este arătat revoltat de modul în care a fost hăituit şi ucis puiul de urs. Asta în condiţiile în care la acţiune au particpat şi colegii săi din Sibiu. Într-o postare pe pagina s-a de Facebook, Godină arată că în România „avem o poliţie modern şi bine dotată”, iar toate convorbirile de pe staţiile radio rămân înregistrate, „inclusiv aia cu şeful inundat de adrenalină care striga ca ursul sa fie lovit cu maşina”.

Postarea lui Marian Godină este intitulată „Ursuuu, băăă!”. La final, Godină a adăugat două post-scriptum-uri.

PS 1 „Ursul ăla nu a fost atins în viaţa lui cu vreun tranchilizant. Aşa că treaba aia cu <<s-a încercat tranchilizarea dar nu s-a reuşit>> e ca şi cum aş spune eu că încerc de câţiva ani să câştig la loto, doar că nu pun bilete”.

PS 2 „Pentru că în România avem o poliţie modernă şi bine dotată, toate convorbirile de pe staţiile radio rămân înregistrate, inclusiv aia cu şeful inundat de adrenalină care striga ca ursul sa fie lovit cu maşina.”

Postarea lui Marian Godină

„Poate unii vor înţelege acum mai bine de ce sunt atât de revoltat şi de ce mi-e atât de milă de acel urs, ucis de prostia speciei umane.Un urs a ajuns din greşeală prin Sibiu, astfel că pe străzile oraşului se auzeau răcnete, dar nu ale ursului.
-Ursuuu, băăă, ursuuuuu, fugiţi!!! Aşa răcnea un participant la acţiunea de capturare a ursului.
Ursul umbla dezorientat pe străzi cu gloata de oameni pe urmele lui. Gloată care făcea gălăgie şi atenţiona pe toată lumea că e pe urmele unui urs, făcându-i pe unii trecători să creadă că în Sibiu a pătruns Godzila.
La un moment dat, unul mai deştept răcnea cât îl ţineau plămânii: Linişteeeeee!!! Nu-şi dădea seama că tocmai el făcea gălăgie.
Ursul circula pe o stradă cu o maşină de poliţie pe urmele lui, foarte aproape de el. Poliţiştii au auzit pe staţie îndemnul unui şef care ţipa ca ars: "Intră cu maşina în el! Dă peste el! Intră în urs!"
Noroc că au fost mai deştepţi decât şeful lor şi nu au făcut asta.
Larma continua şi pe unde trecea alaiul de gonaci se auzea: ursuuu, băăă, ursuuu, băăă!
La un moment dat, ursul a pătruns într-o curte ce avea poarta deschisă. Maşina de poliţie a ajuns acolo şi unul dintre poliţişti a avut ideea bună de a bloca poarta cu maşina de poliţie. Acum, ursul nu mai avea unde să se ducă. Trebuia doar să vină un nene cu arma aia cu tranchilizant şi să-l nimerească. Şi a venit. A pus arma la ochi şi a tras. Ursul a căzut imediat şi poliţiştii de acolo s-au bucurat, având un sentiment de bucurie că totul s-a încheiat cu bine. Apoi, unul dintre poliţişti s-a dus la cel care a tras şi l-a întrebat:
-E normal să îi curgă aşa mult sânge?
-Da, normal.
-Păi şi în cât timp îşi revine?
Omul s-a uitat mirat la poliţist.
-Cum adică să-şi revină? Păi eu nu-s cu tranchilzantul, io am tras cu glonţ. Nu-şi mai revine.
Ştiu, pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da.
Cam aşa a arătat celebra operaţiune”.

Ancheta de la Poliţia Sibiu

Poliţia Sibiu a deschis, miercuri, dosar penal pentru uz de armă letală după uciderea ursului care a ajuns în oraş şi a străbătut mai multe străzi înainte de a fi prins în curtea unei fabrici, potrivit News.ro

Totodată, Ministerul Mediului a cerut, joi, Poliţiei Judeţene Sibiu să ancheteze cum a ajuns ursul în oraş, în condiţiile în care judeţul Sibiu nu este un areal dezvoltat al animalelor din această rasă, fiind posibil ca acesta să fi fost ţinut în captivitate şi eliberat.

Vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că a început o anchetă în cazul uciderii ursului de la Sibiu, pentru a verfica dacă au fost respectate toate măsurile legale ce privesc protecţia animalelor, urmând ca rezultatele investigaţiei să fie făcute publice la începutul săptămânii următoare.
Tot vineri, prim-ministrul Dacian Cioloş a discutat cu responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu în care un urs a fost ucis în oraş, el cerând rapoarte complete până luni.

Ce spune Primăria

Reprezentanţii Primăriei Sibiu arată, vineri, într-un comunicat de presă, că instituţia are în dotare patru arme cu tranchilizant - două arme de tip Dan Inject JM aflate în posesia Grădinii Zoologice, pentru care cei doi medici veterinari angajaţi au permis de utilizare, şi două pistoale marca Dan Inject CO2/AIR ale Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, arată News.ro.

”Pistoalele sunt utilizate conform prevederilor legale pentru tranchilizarea câinilor agresivi, fiind destinate utilizării la distanţe mici, între unu şi 20 de metri”, se precizează în comunicat.
Cei doi medici veterinari de la Grădina Zoologică Sibiu au participat la operaţiunea de prindere a ursului, având şi armele cu tranchilizant.

”Medicii veterinari ai Grădinii Zoologice Sibiu au venit în teren echipaţi cu două arme cu tranchilizant. S-a reuşit tragerea unei doze de tranchilizat în locaţia de pe strada Valea Mare (unde ursul s-a urcat pe acoperişul unei case - n.r). În locaţia de pe strada Lungă, echipa Zoo a ajuns cu câteva secunde înainte ca ursul să fie împuşcat, aceasta ocupându-se de căutarea ursului pe albia râului Cibin, conform informaţiilor primite”, mai spun reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit sursei citate, ”conduita pe care trebuia să o adopte echipele de intervenţie este reglementată de prevederile ordinului ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice nr. 1.439 din 24 septembrie 2015, care precizează la articolul 4, alineatele 2 şi 3 că în cazul în care un urs, lup sau pisică sălbatică pătrunde în intravilanul localităţilor punând în pericol sănătatea şi securitatea publică acesta se poate recolta sau captura numai cu acordul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, prin Direcţia Biodiversitate în afara perioadei de derogare prevăzută în acelaşi Ordin”.

 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite