MAE: 60 de muncitori români de la o fabrică din Marea Britaniei, în izolare, confirmaţi cu noul coronavirus

0
0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că un număr de 60 de români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din regiunea Perth and Kinross, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. În acest context, fabrica a fost închisă la data de 17 august şi toţi angajaţii se află în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, mai precizează MAE.

Românii în cauză beneficiază de sprijin atât din partea autorităţilor locale, cât şi din partea angajatorului.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Edinburgh, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor persoane care îşi desfăşoară activitatea într-o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă compania angajatoare, autorităţile locale, precum şi pe lângă departamentul de protecţia muncii din Scoţia pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate”, arată reprezentanţii MAE.

14 zile de autoizolare pentru cei 60 de români

Sursa citată spune că, în urma demersurilor reprezentanţilor Consulatului General al României la Edinburgh, autorităţile locale au precizat că în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea cetăţeni români, angajaţi direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forţei de muncă, iar 60 dintre aceştia au fost testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

„În acest context, fabrica a fost închisă la data de 17 august, toţi angajaţii aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile şi beneficiind de sprijin atât din partea autorităţilor locale, cât şi din partea angajatorului. MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză”, indică sursa menţionată.

Unde pot solicita românii asistenţă consulară 

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Edinburgh:  0044 (0) 131 524 9491, 0044 (0) 131 524 9492, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0044 (0) 7951 858 445.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite