Judecătoria Sectorului 4: Mihai Stoica s-a reeducat în spatele gratiilor şi nu va mai încălca legea

0
0

Munca prestată în atelierul de tâmplărie, dar şi cele patru cărţi scrise în penitenciar au stat la baza deciziei magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiţionată a fostului manager al Stelei Mihai Stoica. Decizia a fost contestată, însă, de procurorii DNA.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a decis, pe 4 ianuarie 2016, că Mihai Stoica poate fi eliberat condiţionat. Potrivit motivării, fostul manager al Stelei s-a reeducat în perioada petrecută în spatele gratiilor şi nu va mai încălca legea, arată Digi24.

Mai mult, judecătorii au ţinut cont şi de cele patru cărţi scrie, dar şi de munca prestată în atelierul de tâmplăriei al penitenciarului.

Decizia de la începutul anului nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În aprilie 2014, Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor”. În acest caz au mai fost condamnaţi alţi opt grei fotbalului românesc.

Până în prezent, patru condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Dosarul Transferurilor

Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei "Becali sport". Toţi au fost acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

DNA susţine că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat, la data de 4 martie 2014, condamnări cu executare definitive în dosarul Transferurilor din fotbal.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri