Inspectorii antifraudă vor fi detaşaţi de la ANAF la Parchete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Inspectorii antifraudă care sunt angajaţi în prezent la ANAF vor fi detaşaţi la parchete. Ministerul Justiţiei a anunţat că, marţi, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi Proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadraţi la momentul intrării în vigoare a legii la Direcţia de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

”Modificarea legislativă este necesară pentru a clarifica statutul inspectorilor antifraudă, de la Direcţia de combatere a fraudelor din cadrul Direcţiei generale antifraudă fiscală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cărora le-au încetat detaşările ca urmare a expirării termenelor pentru care au fost dispuse. Conform legii, inspectorii antifraudă funcţionează şi pot desfăşura activitatea exclusiv prin detaşare la parchete astfel că s-a impus identificarea unor soluţii legislative de urgenţă, prin care sunt asigurate premisele pentru o mai bună prevenire, combatere şi sancţionare a faptelor de evaziune fiscală, precum şi pentru combaterea fraudei fiscale şi vamale”, a declarat ministrul justiţiei, Ana Birchall.

Camera Deputaţilor este cameră decizională, Senatul adoptând proiectul de lege în şedinţa din data de 16 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite