Inspectorii antifraudă vor fi detaşaţi de la ANAF la Parchete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Inspectorii antifraudă care sunt angajaţi în prezent la ANAF vor fi detaşaţi la parchete. Ministerul Justiţiei a anunţat că, marţi, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi Proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadraţi la momentul intrării în vigoare a legii la Direcţia de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

”Modificarea legislativă este necesară pentru a clarifica statutul inspectorilor antifraudă, de la Direcţia de combatere a fraudelor din cadrul Direcţiei generale antifraudă fiscală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cărora le-au încetat detaşările ca urmare a expirării termenelor pentru care au fost dispuse. Conform legii, inspectorii antifraudă funcţionează şi pot desfăşura activitatea exclusiv prin detaşare la parchete astfel că s-a impus identificarea unor soluţii legislative de urgenţă, prin care sunt asigurate premisele pentru o mai bună prevenire, combatere şi sancţionare a faptelor de evaziune fiscală, precum şi pentru combaterea fraudei fiscale şi vamale”, a declarat ministrul justiţiei, Ana Birchall.

Camera Deputaţilor este cameră decizională, Senatul adoptând proiectul de lege în şedinţa din data de 16 septembrie.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite