În direct din Mamaia virtuală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe site-ul www.mamaia360.ro se poate face turul staţiunii prin camere web amplasate în restaurante, hoteluri şi parcuri de distracţii. Dacă vă plimbaţi prin staţiunea Mamaia şi vedeţi turişti îmbrăcaţi în tricouri inscripţionate cu „mamaia360“, zâmbiţi: sunteţi în direct pe internet!

Primul pas este accesarea site-ului www.mamaia360.ro, apoi, cu ajutorul unei hărţi, se poate intra în 30 de hoteluri din staţiune. Prin recepţie, restaurant prin camere. Cu un click, obiectele se pot apropia şi apoi îndepărta, se poate trece dintr-o cameră în alta, dintr-un hotel în altul.

O echipă de 25 de specialişti în IT, comunicare şi marketing online lucrează la acest proiect, în care, până în prezent, sunt captate 27.154 de imagini din staţiune.

Tehnologie NASA

Suma investită este de aproximativ 450.000 de euro şi este o premieră mondială deoarece de la 7 iunie câte 10 turişti vor fi urmăriţi pas cu pas prin staţiune într-un sejur complet. Un fel de reality show, la care participă, prin tragere la sorţi, cei care accesează site-ul până la 7 iunie.

Gabriel Turicianu, managing director al IPIX România, şi-a mutat echipa pe litoral şi spune că de trei ani pune la cale acest proiect, iar IPIX Corporation, marcă NASA, „nu poate da greş" într-un asemenea program de anvergură. Sunt şase echipe de lucru, care înseamnă specialişti în captură imagine, procesare imagine, dezvoltare website, reality show.

Tehnologia IPIX a fost folosită iniţial în laboratoarele NASA pentru proiecte militare şi a fost adaptată proiectului care teleportează vizitatorul site-ului www.mamaia360.ro în unităţi din Mamaia.

„Revoluţionarea modului în care vedem la distanţă are beneficii directe; oamenilor le place să facă tururi virtuale, le oferă încredere să facă o rezervare online sau prin telefon. Fiecare hotel are câte un site de prezentare cu imagini actualizate, însă noul site este singurul de acest gen care oferă o imagine completă a staţiunii, cu mai multe unităţi hoteliere, restaurante. Este o prezentare compactă şi reală", a spus Turicianu.

Fondurile alocate acestui proiect sunt 100% private. Banii vin de la IPIX Corporation din SUA, care a ţinut să vadă live chiar şi conferinţa de presă de lansare a proiectului. Site-ul este funcţional de ieri şi se pot face şi rezervări online la hoteluri.

Partener al programului este Asociaţia Patronală Mamaia care, pentru început, a pus pe internet cele mai reprezentative hoteluri din staţiune, de trei şi patru stele.

„22% din totalul rezervărilor sunt făcute online, dar 70% sunt în prealabil găsite pe internet. Astfel, trebuie acordată o atenţie deosebită prezentării online a staţiunilor, iar proiectele de acest gen care oferă o imagine completă ar trebui extinse şi în alte locuri cu potenţial turistic", a spus Sorin Munteanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Site-ul s-a blocat

La scurt timp după lansare, site-ul s-a blocat. Organizatorii au spus că nu a mai funcţionat din cauza faptului că în doar câteva secunde au intrat 25.000 de utilizatori unici. Defecţiunea a fost remediată însă într-o oră. 

Vacanţă gratis pentru „actori"

Traian Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, a lansat cu acest prilej şi concursul „Vacanţe gratis la Mamaia", care se va desfăşura în perioada 7 iunie - 1 septembrie 2010.

„100 de persoane vor petrece o vacanţă de o săptămână în staţiunea Mamaia. Acestea vor fi desemnate prin tragere la sorţi, în urma unei înregistrări pe site-ul www.mamaia360.ro. Ei vor fi filmaţi în tot sejurul şi imaginile vor fi transmise live", a anunţat Traian Bucovală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite