Guvernul a aprobat suplimentarea numărul de posturi DNA din Structura pentru sprijinul EPPO în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă a Guvernului Ciucă FOTO gov.ro
Şedinţă a Guvernului Ciucă FOTO gov.ro

Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern care priveşte suplimentarea numărului de posturi din cadrul DNA pentru sprijinul procurorilor din partea Parchetulului European, delegaţi în România. Structura de sprijin a EPPO în România a fost suplimentată cu 15 posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară.

Executivul a informat că a aprobat „suplimentarea numărului maxim de posturi al Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România cu 15 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, pentru susţinerea în mod activ şi optim a activităţii Parchetului European (EPPO) în România”. 

Potrivit Guvernului, „necesitatea suplimentării numărului maxim de posturi este determinată de dinamica volumului de lucru al Parchetului European după începerea activităţii operaţionale în România, precum şi de aşteptarea generală privind creşterea volumului de activitate în perioada următoare, în contextul cadrului financiar multianual şi al instrumentului de redresare NextGenerationEU”. 

Sursa citată a mai arătat că, „în prezent, numărul de procurori delegaţi pentru România este relativ restrâns”, fiind prezenţi 7 din cei 20 de procurori alocaţi statului român şi precizând că trebuie dublată creşterea numărului de procurori europeni selectaţi, de sporirea sprijinului pe care ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară îl pot aduce la susţinerea activităţii EPPO în România. Potrivit Guvernului, în acest sens, „o nouă procedură de selecţie este în curs de desfăşurare”.

„EPPO este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA. Instituţiile şi organismele UE, precum şi autorităţile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze către EPPO orice comportament infracţional care afectează bugetul UE”, a mai arătat sursa  citată. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite