Guvernul a adoptat o hotărâre privind funcţionarea în sistem pilot a proiectului  pentru monitorizarea electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bratara electronica GPS FOTO AFP
Bratara electronica GPS FOTO AFP

Guvernul a adoptat o hotărâre care reglementează funcţionarea şi operaţionalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică. Proiectul urmează să funcţioneze în sistem pilot începând cu data de 1 octombrie 2022.

„Prin hotărârea aprobată astăzi, se reglementează aspectele tehnice şi organizatorice privind funcţionarea în sistem pilot, cele privind operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, dar şi condiţiile în care se poate dispune, potrivit legii, obligarea unei persoane de a purta un dispozitiv electronic de supraveghere”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei Executivului. 

Purtătorul de cuvânt a explicat că „monitorizare electronică se aplică în primă fază în sistem pilot, începând cu data de 1 octombrie 2022 până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2025, pe durata aplicării ordinului de protecţie provizoriu şi ordinului de protecţie, respectiv ordinului european de protecţia în cazul în care România este un stat emitent”, a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

„Într-o primă etapă vor fi achiziţionate 964 de kituri de monitorizare, în valoare de 14,3 milioane de lei, urmând ca treptat, până în 2025, să ajungem la 15.000 de dispozitive de monitorizare, în valoare totală de 240 de milioane de lei. Aceasta este valoarea totală a acestui program”, a mai explicat Cărbunaru. 

Întrebat de ce proiectul aflat în fază pilot necesită suplimentarea numărului de poliţişti, purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că 

În ceea ce priveşte suplimentarea numărului de posturi necesare pentru implementarea proiectului care urmează să intre în fază pilot, purtătorul de cuvânt a explicat că nu este vorba automat şi de angajări în momentul de faţă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite