Guşă: Justiţia, manipulată prin dosare de şantaj. Cineva folosea arma letală - arhiva SIPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă
Cozmin Guşă

Consultantul politic Cozmin Guşă susţine că Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) trebuia închis, conform legii, pentru că folosea date despre viaţa personală a altor deţinuţi, a procurorilor sau a judecătorilor pentru a influenţa decizii în justiţie prin şantaj.

Acum 14 ani, vorbeam de necesitatea ca SIPA să nu mai existe ca serviciu secret, din cauza torturilor la care erau supuşi unii deţinuţi - nu li se dădea mâncare sau apă o zi şi ofiţerul SIPA îi chema apoi să spună nişte lucruri. Am aflat despre aceste proceduri ale SIPA pe când pe doamna Macovei n-o interesa subiectul”, a declarat Cozmin Guşă într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, după scandalul iscat în urma dezvăluirilor lui Dan Andronic. 

Guşă: Arhiva SIPA, armă letală. Dosarele, despre oameni din sistem

El susţine că arhiva serviciului a fost copiată şi folosită în aceşti 14 ani ca să rezolve anumite cazuri. 

”S-a scris în presă, la nivelul anilor 2005, 2006, 2007, că cineva are acces la SIPA si o foloseste pentru anumite interese de a subordona sistemul care era total imperfect. Marile decizii care au influenţat soarta ţării au fost luate la nivel de Justiţie. Cunosc oameni politici şi din Justiţie, care încă mai sunt activi, care au căzut sub acest demers al dosarelor de la SIPA”, a dezvăluit Cozmin Guşă.

În acelaşi timp, a evidenţiat consultantul politic, Dan Andronic are acces la discuţii cu oameni care au condus statul din diverse poziţii, iar faptul că că vine cu asemenea date trebuie să ne facă să tratăm cu seriozitate acest caz.

„La SIPA, arma este foarte complicată, pentru că ea se exercită împotriva unor oameni care trebuie să împartă dreptatea, împotriva unor acuzatori cum sunt procurorii", a precizat Cozmin Guşă. Consultantul politic a adăugat că "România nu se poate asana prin alegeri, pentru că alegerile nu vor putea fi niciodată libere în prezenţa dosarelor de şantaj".

„ Dan Andronic are o relaţie apropiată de Traian Băsescu, care doreşte s-o apere pe Elena Udrea. Care şi cu Sebi Ghiţă, şi cu Ponta, şi cu Dragnea. Da, e adevărat. Ele sunt speculaţii, ele pot să fie decupate şi să rămână. Sigur că putem să acuzăm că unii au o miză personală, pentru că sunt în pericol. Se apără cu armele pe care le au în dotare. Cineva folosea arma letală numită 'dosarul de la SIPA' împotriva judecătorilor, procurorilor. Şi alţii, în loc să izoleze această armă letală nepotrivită într-o democraţie, au preluat-o, probabil prin copierea unor documente şi folosirea lor ulterioară, şi au folosit-o. Deci sunt la fel de blamabile ambele tabere. Şi cei care au folosit SIPA până la desfiinţare, şi cei care au folosit dosarele SIPA după desfiinţare", a mai afirmat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Consultantul politic a explicat şi cum a ajuns Monica Macovei în funcţia de ministru al Justiţiei în timpul mandatului lui Traian Băsescu.  

”După alegerile din 2004, când Adrian Năstase a fost învins, am fost pus în postura să sprijn ocuparea postului de ministru al Justiţiei de către cineva din societatea civilă, care părea potrivit, respectiv doamna Monica Macovei”, a afirmat Guşă, precizând că nu ştia că aceasta fusese propusă de Traian Băsescu drept ministru al Justiţiei tocmai pentru ca ”era un om al lui George Soros”, împreună, spune el, cu Renate Weber.

”De ce Băsescu s-a încăpăţânat atât de mult să luăm Ministerul Justiţiei, când partidul nu voia acest lucru?! N-am ştiut că e agentul lui Soros. Această impunere în Justiţie a oamenilor săi s-a dovedit că n-a fost cel mai bun lucru pentru societatea românească. Monica Macovei a avut o intenţie cu SIPA, dar n-a rezolvat-o onorabil”, a preciat Cozmin Guşă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite