Google îl sărbătoreşte pe Charles Dickens: îşi scrie numele cu personaje din operele scriitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google şi-a modificat, marţi, logoul pentru a-l omagia pe Charles Dickens, la împlinirea a 200 de ani de la naşterea celebrului scriitor britanic.Astăzi, se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens,  unul dintre cei mai prolifici şi influenţi romancieri britanici.

Noul logo al Google prezintă personaje clasice din opere ale lui Charles Dickens, precum Ebenezer Scrooge din "The Christmas Carol" şi Pip din "Great Expectations".

În noul logo, şapte personaje din operele romancierului britanic încadrează literele din cuvântul Google, care apare scris ca şi cum ar fi caligrafiat cu peniţa. De asemenea, grafica omagială este realizată ca şi cum ar fi o imagine dintr-o carte de poveşti, incluzând şi scene cu personajele lui Dickens.

Charles John Huffam Dickens, aşa cum îl cheamă pe celebrul scriitor, s-a născut în 7 februarie 1812, în Portsmouth, Hampshire, fiind fiul lui John şi al Elizabethei Dickens. În 1817, familia sa se mută în Chatham, Kent. În 1822, familia lui Dickens se  mută din nou, în cartierul Camden Town, Londra. Familia sa făcea parte din nobilimea de mijloc, însă a fost trimisă la închisoarea datornicilor din cauză că tatăl său a pierdut o sumă mare de bani.

Familia Dickens iese din închisoarea săracilor, dar mama sa îl lasă să lucreze în continuare la fabrica de cremă de ghete. Dickens n-o va ierta niciodată şi acest resentiment, precum şi situaţia grea a clasei în mijlocul căreia şi-a trăit o parte din copilărie vor deveni teme majore ale operei sale.

Din 1827 a început să lucreze ca funcţionar într-un birou de avocatură, având şansa să ajungă avocat. Nu i-a plăcut însă această profesie şi după o scurtă perioadă de timp, în care a lucrat ca stenograf la tribunal, a devenit ziarist. Reportajele sale vor fi publicate sub titlul "Sketches by Boz", Boz fiind pseudonimul său literar. Va continua să publice în ziare cea mai mare parte a vieţii. În aceşti ani publică primul său roman, "The Pickwick Papers".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite