Gabriel Leş: Sper ca în câteva luni să poată fi semnat contractul de execuţie pentru corvetele multifuncţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
corvete

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat vineri la Constanţa că speră ca în câteva luni să poată fi semnat contractul de execuţie pentru corvetele multifuncţionale, precizând că, în timp ce ministerul se judecă cu unul dintre ofertanţii care a contestat licitaţia, se negociază contractul de execuţie cu consorţiul declarat câştigător.

"Ceea ce vă pot spune acum - licitaţia este contestată. În paralel mergem cu negocierea contractului mai departe, cu firma căreia i-am atribuit acest contract. În funcţie de ce va spune instanţa vom vedea dacă vom ajunge la semnarea acestui contract sau nu. (...) Cea mai mare problemă este că pierdem timp extrem de important. Eu sper ca în câteva luni să putem semna acest contract; de la momentul respectiv să numărăm cei trei ani de zile de la care o să avem prima corvetă şi şapte ani în care toată capabilitatea ar trebui să fie operaţională. Este contestat în instanţă, de către unul dintre ofertanţi, procesul de atribuire a contractului" - a spus Gabriel Leş.

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia referitoare la construcţia corvetelor multifuncţionale, anunţa, pe 3 iulie, ministrul Apărării, Gabriel Leş, arată agerpres.ro. Pe 9 iulie grupul olandez Damen a contestat licitaţia pentru achiziţia corvetelor, invocând multiple nereguli.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite