Gabriel Constantin Bârtaş, fost ambasador al României în Polonia a fost trimis în judecată după ce a fost prins beat la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Articolul 336 din Noul
Cod Penal: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a
altor substanţe este interzisă.
Articolul 336 din Noul Cod Penal: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe este interzisă.

Gabriel Constantin Bârtaş, fostul ambasador al României în Polonia, revocat în 2008 de către preşedintele Băsescu, a fost trimis în judecată fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Acesta a fost prins în anul 2019, la volanul maşinii într-o stare de ebrietate avansată. Probele de sânge recoltate  indicau o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge.

„Sunt abilitat să vă comunic că în dosarul nr. 3250/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca sub numărul 11078/211/2021, s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpatului  pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen., reţinându-se în fapt că  în data de 02.05.2019 în jurul orei 00:29, a condus autovehiculul pe strada Observatorului, din municipiul Cluj-Napoca, având la ora 01:07 o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 02:07 o alcoolemie de 1,12 g/l alcool pur în sânge”, arată purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, Ionel Ududec, conform ziardecluj.ro.

Ultima declaraţie de avere completată de Gabriel Constantin Bârtaş indica faptul că acesta era consiler în Ministerul Afacerilor Externe. Clujeanul şi-a pierdut poziţia de ambasador în 2008, când Traian Băsescu a semnat decretul de rechemare în ţară pentru că i-au fost ascunse informaţii despre celebrul caz al românului Claudiu Crulic, care a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite