Fost reprezentant al Comisiei Europene la București, acuzat că a furat ceasul de 1.000 de euro al unei pasagere pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul șef al reprezentanţei Comisiei Europene în România, Cristian Buchiu, este acuzat că, în drum spre Bruxelles, a furat ceasul de 1.000 de euro al unei pasagere. Totul s-ar fi întâmplat pe Aeroportul Otopeni la controlul de securitate unde pasagerii sunt obligați să pună în cutiile speciale toate obiectele care conțin metal precum curele, ceasuri, telefon, chei, portmoneu, monede, ţigări sau brichetă, înainte să treacă prin cadrul porților de detectare a metalelor.

Cristian Buchiu a fost șef al reprezentanței Comisiei Ruropene în România Foto Inquam Photos
Cristian Buchiu a fost șef al reprezentanței Comisiei Ruropene în România Foto Inquam Photos

După ce a trecut de controlul de securitate, femeia a sesizat că I-a dispărut ceasul și a alertat autoritățile care după ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere au constatat că bijuteria a fost sustrasă de Cristian Buchiu. Acesta a fost depistat în scurtă vreme în avionul care urma să plece spre Bruxelles, Belgia. A fost dat jos, iar în urma percheziției corporale a fost găsit și ceasul.

Polițiștii au deschis dosar penal in rem pentru comiterea infrațiunii de furt. La audieri, Buchiu a declarat că este vorba despre o confuzie și că a luat ceasul altui pasager din greșeală.

Cristian Buchiu a lucrat la Bruxelles timp de opt ani pentru Comisia Europeană, după o perioadă în Parlamentul European și în sectorul societății civile europene. Este licențiat în Științe Politice și Umaniste, după studii în România și Statele Unite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite