Formularul de localizare a pasagerilor la intrarea în ţară, obligatoriu de luni. Necompletarea acestuia duce la amenzi între 2.000 şi 3.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De luni toţi cei care intră în România trebuie să completeze PLF-ul. FOTO Shutterstock
De luni toţi cei care intră în România trebuie să completeze PLF-ul. FOTO Shutterstock

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) se va aplica din 20 decembrie şi va trebui completat de toate persoanele care intră în România, în caz contrar fiind date amenzi cu valori între 2.000 de lei şi 3.000 de lei, după cum a prezentat Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator. La verificarea cărţii de identitate/paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră va fi afişat dacă persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tipărit.

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei, a precizat Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Un detaliu important este că odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă e dorită actualizarea informaţiilor din formular, poate fi completat încă o dată şi să salvat.

De asemenea, Fabian Bădilă a menţionat faptul că datele privind existenţa sau inexistenţa certificatului de localizare nu afectează fluxul de tranzit al pasagerilor. Datele celor verificaţi la punctele de frontieră sau pe în aeroporturi sunt trimise către DSP, atât cele referitoare la existenţa Certificatului Verde, cât şi cele privind Formularul de localizare a pasagerilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite