Emanoil Bocean, consilierul lui Andrei Chiliman, folosea Poliţia Locală la filaj, arată rapoarte găsite de procurori la percheziţiile făcute în locuinţa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA care au obţinut arestarea preventivă a coordonatorului Poliţiei Locale a Sectorului 1, Emanoil Bocean, au găsit, la percheziţiile făcute la locuinţa sa, rapoarte de filaj care arată că el folosea Poliţia Locală în interes personal, dar şi că instituţia îi plătea o chirie lunară de 4.000 de euro.



 Coordonatorul Poliţiei Locale a Sectorului 1, Emanoil Bocean, urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată şi arestat preventiv, este suspectat că a folosit instituţia pe care o conducea pentru activităţi de filaj. Astfel, la percheziţiile făcute de DNA, în 31 mai, la locuinţa lui Bocean, procurorii au descoperit rapoarte de filaj, se arată în încheierea de şedinţă de la Tribunalul Prahova, instanţă care a decis arestarea preventivă a lui Bocean.

"Modalitatea concretă de săvârşire a activităţilor infracţionale relevă un grad de pericol social ridicat, care este apt a determina în rândul opiniei publice o reacţie negativă şi reflectă periculozitatea deosebită a inculpatului, precum şi riscul ca aceasta să poată influenţa negativ persoanele ce au depus sau depun mărturie în prezentul dosar de urmărire penală, în demersurile de aflare a adevărului. Menţionăm în acest sens că, la percheziţia efectuată la locuinţa acestuia, la data de 31.05 2016 s-au găsit rapoarte de filaj (depuse la dosarul cauzei), fapt ce denotă gradul de pericol social al inculpatului, care a folosit resursele instituţiei publice pe care o coordona, în interes personal", scrie în documentul citat.

Surse judiciare au declarat că filajele erau făcute la comanda lui Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL şi un om cu foarte mare influenţă în Primăria condusă de Andrei Chiliman, procurorii luând în calcul ipoteza conform căreia filajele ar fi putut fi făcute în scop de şantaj.

De altfel, un martor ameninţat a declarat în faţa procurorilor că Bocean este "una dintre persoanele esenţiale în angrenajul creat de Vlad Octavian Moisescu la nivelul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, fiind unul dintre angajaţii de încredere, care foloseşte resursele instituţiei pe care o coordonează, pentru a asigura Grupării Moisescu servicii de monitorizare şi filaj la solicitarea acestuia".

Emanoil Bocean este, de asemenea, suspectat că a avut foloase materiale de pe urma instituţiei pe care o conducea şi căreia i-a închiriat un spaţiu, pentru suma lunară de 4.000 de euro.

"În singura declaraţie de interese depusă în luna aprilie 2008, inculpatul a arătat că este acţionar cu 50% în SC M. C. SRL, spaţiu închiriat de inculpat, pentru suma de 4.000 euro lunar, Poliţiei Comunitare. Practic, instituţia pe care o coordona îi plătea lunar inculpatului suma menţionată, cu titlu de chirie, pentru spaţiul unde funcţiona una din secţiile Poliţiei Comunitare", se arată în încheierea de şedinţă de la Tribunalul Prahova.

Conform documentului citat, Emanoil Bocean a primit, în calitate de consilier al primarului Sectorului 1 Bucureşti, un salariu de aproximativ 900 de lei lunar, până în luna februarie 2015, de când salariul i-a fost majorat la 1.900 de lei lunar, iar soţia sa nu obţine venituri.

Coordonatorul Poliţiei Locale a Sectorului 1, Emanoil Bocean, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru trafic de influenţă în formă continuată, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova, care poate fi contestată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite