Echipamentele IT ale judecătorului Toni Neacşu, percheziţionate de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM a încuviinţat percheziţia informatică a echipamentelor IT ale judecătorului Neacşu   FOTO Adevărul
CSM a încuviinţat percheziţia informatică a echipamentelor IT ale judecătorului Neacşu   FOTO Adevărul

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat marţi, la solicitarea procurorilor anticorupţie, percheziţia informatică a echipamentelor IT din proprietatea Consiliului folosite de judecătorul Adrian Neacşu. În 24 ianuarie, procurorii au început urmărirea penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Cererea de încuviinţare a percheziţiei a fost prezentată, marţi, Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se precizează într-un comunicat  transmis astăzi de CSM.

„Încuviinţarea (de către CSM-n.r.) percheziţiei informatice a echipamentelor IT din proprietatea CSM, aflate în dotarea biroului şi/sau folosinţa inculpatului Neacşu Toni Adrian - membru CSM suspendat din funcţie“, se precizează în comunicat.

În data de 24 ianuarie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de judecătorul Adrian Neacşu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

În 11 ianuarie 2013, în urma unor pecheziţii, anchetatorii i-au ridicat computerul  judecătorului Neacşu, din biroul său de la CSM.

Totodată, anchetatorii au  cerut toate foile de parcurs din iulie până în decembrie 2012 ale şoferului lui Neacşu, potrivit unor surse judiciare.

În 7 ianuarie 2013, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate i-au comunicat lui Neacşu că este verificat, investigaţia ar fi având legătură cu Jurindex.

Programul Jurindex este indexul jurisprudenţei naţionale, constituind noul standard al accesului liber la hotărârile judecătoreşti. Iniţiativa aparţine judecătorului Adrian Neacşu de la Tribunalul Vrancea, lansarea, în mai 2009, a portalului realizându-se sub egida Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite