Dezinformare marca Sputnik: Iordania îşi recheamă ambasadorul din România. În realitate, diplomatului i s-a încheiat mandatul, precizează MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saker Malkawi, ambasadorul Iordaniei în România
Saker Malkawi, ambasadorul Iordaniei în România

Agenţia de propagandă rusă Sputnik scrie că Iordania îşi recheamă ambasadorul din România în urma deciziei Bucureştiului de a-şi muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.  Dar, după cum precizează Ministerul român de Externe, diplomatului iordanian i s-a încheiat mandatul.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a aprobat o decizie a consiliului de miniştri de a-şi rechema  ambasadorul din România, de la 1 iunie, notează agenţia Sputnik, citând publicaţia oficială a guvernului iordanian.  

Ministerul român de externe a precizat, într-un comunicat, că „Excelenţa Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, şi-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 şi, recent, conform uzanţelor diplomatice, şi-a încheit mandatului în ţara noastră. 

Diplomatul a solicitat, de asemenea, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la Preşedintele României, prim-ministrul României şi ministrul afacerilor externe. MAE precizează, de asemenea, că elementele vehiculate în spaţiul public cu privire la o „retragere” a ambasadorului Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti se bazează pe informaţii false. 

La sfârşitul lunii martie, regele Iordaniei şi-a anulat o vizită planificată în România în urma anunţului făcut de premierul român, Viorica Dancila, că ambasada ţării sale în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Cu toate acestea, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că relocalizarea ambasadei la Ierusalim ar încălca legea internaţională, notează agenţia rusă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite