Dan Adamescu a lipsit la judecarea cererii sale de eliberare condiţionată. Avocatul său spune că este la reanimare în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu
Dan Adamescu

Dan Adamescu a lipsit miercuri de la judecarea cererii sale de eliberare condiţionată, avocatul său spunându-i judecătorului că omul de afaceri nu se poate prezenta la instanţă pentru că este la reanimare în spital, pentru afecţiuni care s-au agravat după condamnarea sa la patru ani şi patru luni de închisoare.

 Cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată, înregistrată în 25 octombrie la Judecătoria Sectorului 4, trebuia să fie judecată miercuri, însă judecătorul a constatat că omul de afaceri nu este prezent şi l-a întrebat pe avocatul acestuia care este motivul pentru care lipseşte.

Avocatul a spus că Dan Adamescu este la reaminare în spital, pentru afecţiuni pe care le avea dinainte de condamnare şi care s-au agravat după condamnare.

“Nici la Spitalul Monza nu au avut ce să îi facă. O săptămână a stat inconştient la Floreasca (Spitalul de Urgenţă  Floreasca din Capitală, n.r.).

Judecătorul a spus că, în această situaţie, avocatul trebuia să prezinte o cerere de judecată în lipsă sau înscrisuri medicale de la dosar. Magistratul a arătat că cererea de liberare condiţionată nu poate fi judecată în lipsa lui Dan Adamescu şi a amânat judecarea dosarului pentru 23 noiembrie, dispunând că fie trimisă o adresă la penitenciarul în care Adamescu execută pedeapsa, pentru a trimite situaţia medicală a acestuia.

Dan Adamescu a fost internat sub pază, în jurul datei de 10 septembrie,  într-un spital civil, declara, pentru News.ro, Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, unde execută pedeapsa, în regim semideschis, omul de afaceri condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pentru mituirea unor judecători.

Surse medicale spuneau atunci că Dan Adamescu a fost internat pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, în urma căreia ar urma să i se monteze o proteză.

Adamescu foloseşte de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar în timpul judecării dosarului său, a mers de mai multe ori la o clinică de ortopedie.

Dan Adamescu execută, din 27 mai, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

Prin aceeaşi sentinţă au fost condamnaţi foştii judecători Mircea Moldovan - la 12 ani şi două luni de închisoare, Ion Stanciu - la trei ani şi patru luni, Elena Rovenţa - la patru ani şi şase luni, Ciprian-Sorin Viziru - la patru ani şi patru luni de închisoare, toţi având pedepse cu executare.

Dan Adamescu a fost găsit vinovat de dare de mită pentru că le-a dat 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Potrivit procurorilor DNA, Mircea Moldovan a primit bani şi bunuri în valoare de 29.935 de lei, Ion Stanciu a primit 15.000 de euro şi 7.300 de lei, Elena Rovenţa a primit 23.000 de lei, iar Ciprian-Sorin Viziru - 10.000 de lei.

Dan Adamescu mai este cercetat într-un dosar privind falimentarea Astra Asigurări, în care este acuzat de abuz în serviciu, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu. Faptele de care este acuzat ar fi fost produse din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator în fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SRL.

Procurorii DNA l-au pus în luna martie pe Dan Adamescu sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 40 de milioane de lei. Ulterior, Adamescu a depus actele unui teren de 1,4 hectare şi a două clădiri care se întind pe un hectar, dar şi ale unor echipamente tipografice, toate valorând peste 12 milioane de euro, pentru acoperirea cauţiunii de 40 de milioane de lei stabilite de anchetatori.

Potrivit procurorilor DNA, Dan Grigore Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA în perioada 2011-2013, a administrat în mod defectuos societatea, urmărind să obţină avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite