Cum a făcut Ioan Boţiş femeie de afaceri dintr-o bătrânică de 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, nu este la prima implicare a familiei sale în afacerile de pe zona selecţiei, plasării şi reconversiei forţelor de muncă, informează Q-magazine.

Publicaţia a descoperit că pe vremea când Ioan Botiş ocupa funcţia de director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, mama acestuia, Ana Botiş, la momentul respectiv în vârstă de 60 de ani, intermedia angajarea şomerilor din Bistriţa-Năsăud.

Aceasta a devenit, astfel, femeie de afaceri, în 2005, la un an de la preluarea funcţiei de director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud de către fiul său.

Ana Botiş deţinea 5% din acţiunile firmei respective, restul fiind deţinut de Ligia Botiş, soţia fostului ministru, pe vremea aceea şef la AJOFM Bistriţa-Năsăud. Sediul acestei firme era tot la adresa de domiciliu a lui Nelu Ioan Botiş, ca şi în recentul scandal.

Ioan Botiş a demisionat din funcţia de ministru al Muncii după ce a ieşit la iveală faptul că Ministerul Muncii a aprobat un proiect european de 1,9 milioane de euro în care este implicată soţia sa, proiect derulat prin Asociaţia Parteneriat Euroactiv, care îşi are sediul în casa soţilor Botiş.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a încheiat cercetarea în cazul fostului ministru al Muncii Ioan Botiş şi a sesizat DNA. ANI afirmă că Ioan Botiş (foto) s-a aflat în conflict de interese. Dacă va fi găsit vinovat, fostul ministru ar putea primi între şase luni şi cinci ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite