Construcția adăposturilor de la Plauru, finalizată. MApN: „Au fost predate Primăriei Ceatalchioi” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce bucăți de drone lansate de ruși au căzut pe teritoriul României, Armata a anunțat marți, 12 septembrie, că pune umărul pentru construirea unor spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru. Astfel, Ministerul Apărării Naționale a transmis joi seară printr-o postare publicată pe Facebook că a fost finalizată construcția adăposturilor. 

Adăpost la Plauru. Foto Facebook/ MApN
Adăpost la Plauru. Foto Facebook/ MApN

Militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat astăzi adăposturile construite în zona Plauru, pe care le-au predat primăriei Ceatalchioi.

Adăposturile sunt construite din cadre prefabricate din beton armat tip P2, combinate cu amenajări suplimentare executate la locul instalării – consolidarea incintei cu strat de saci de pământ și montarea de protecții la ambele capete (șicane de beton consolidate cu saci de pământ). Acestea asigură protecția împotriva schijelor, fragmentelor și a undei de șoc generate de prăbușirea în proximitatea structurii a unei drone, chiar și în cazul în care aceasta poartă încărcătură de luptă care detonează la impactul cu solul”, se arată în postarea cu pricina.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 7 septembrie, o hotărâre prin care abilitează Ministerul Apărării Naționale să stabilească zonele de pe malul românesc al Dunării, vizavi de porturile ucrainene Reni și Izmail, bombardate de ruși, unde trebuie instituite măsuri de protecție a populației.

Printre măsurile de protecție a populației se numără și emiterea de mesaje Ro-Alert în zonele unde va fi detectat riscul de a cădea „elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”. În afară de alertarea populației cu mesaje Ro-Alert, Inspectoratele județene pentru situații de urgență vor instrui localnicii din zonele afectate de conflict ce trebuie să facă în astfel de situații.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite