Captură de droguri făcută cu ajutorul unui câine poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Covasna, ajutaţi de câinele poliţist Jef, au făcut o captură aproape jumătate de kilogram de substanţe vegetale, în urma unor percheziţii. JEF este cel care a detectat un borcan cu droguri, ascuns într-o fantă din perete.

Potrivit Poliţiei Române, la 9 noiembrie, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna au făcut, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, nouă percheziţii, la locuinţele şi reşedinţele a şase persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.

Din cercetări a reieşit că şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, toţi din judeţul Covasna, în perioada septembrie – noiembrie 2017, ar fi traficat şi consumat droguri de risc şi mare risc.

image

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 424 de grame fragmente vegetale, un comprimat de culoare albastră, 2 laptop-uri, trei telefoane mobile şi o tabletă.

Aport decisiv în descoperirea substanţelor vegetale l-a avut câinele de serviciu ”Jef”, de la Centrul Chinologic Sibiu, specializat în depistarea substanţelor stupefiante.

Jef, este de 7 ani în slujba legii. Cariera lui, de câine poliţist antidrog, a început la 6 luni. Întreaga sa viaţă a fost pregătit ca şi câine specializat în detectarea stupefiantelor, participând, alături de conductorul său, la zeci de misiuni.

Este meritul său pentru găsirea, de lungul timpului, a zeci de kilograme de droguri, ţinute de consumatori ori traficanţi în cele mai ascunse locuri.

Abilităţile sale l-au adus şi în fruntea podiumului la concursuri de dresaj pentru detectare stupefiante, fiind campion naţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite