Blocaj la CSM: Ambele candidate la funcţia de preşedinte, respinse de Secţia pentru Judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
csm facebook

Secţia pentru Judecători a respins ambele candidaturi pentru funcţia de preşedinte al instituţiei. Andreea Chiş şi Gabriela Baltag au obţinut 8, respectiv 7 voturi împotrivă dintr-un total de 11 voturi.

CSM urmează să stabilească cum va fi asigurată conducerea instituţiei pentru anul 2022.

La ora 14.00, plenul CSM va dezbate situaţia, nefiind clar, la acest moment, care va fi deznodământul. O variantă ar fi reluarea procedurii la începutul anului, dată până la care conducerea instituţiei ar putea fi asigurată de Bogdan Mateescu, actualul şef.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, Secţia pentru Procurori l-a propus pe Nicolae Andrei Solomon.

Candidatele pentru şefia CSM le-au prezentat colegilor proiectele manageriale care cuprind viziunile lor referitoare la conducerea Consiliului.

Judecătoarele Gabriela Baltag şi Andrea Ghiş au făcut, până de curând, parte din tabere opuse de acţiune şi opinie manifestate în Consiliul Superior al Magistraturii.

Gabriela Baltag, pe de o parte, a susţinut politica lui Tudorel Toader, ministrul PSD din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea, promovând înfiinţarea SIIJ şi criticând colaborarea dintre procurori şi ofiţerii de informaţii, precum şi activitatea DNA în perioada în care a fost condusă de Laura Codruţa Kovesi. O abordare similară au avut şi Lia Savonea, Margareta Ţinţ, Mariana Ghena şi Simona Marcu.

De cealaltă parte, Andrea Chiş face parte, alături de judecătorul Mihai Andrei Bălan, din tabăra reformistă a judecătorilor din CSM, de cele mai multe ori având poziţii opuse de ale celor din tabăra Savonea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite