Aproape 600 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti de Anul Nou. Mai multe persoane au ajuns la spital, în Harghita, cu răni provocate de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a fost solicitat, în noaptea de Anul Nou, pentru 22 de persoane fără adăpost care riscau să moară de hipotermie FOTO Mediafax
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a fost solicitat, în noaptea de Anul Nou, pentru 22 de persoane fără adăpost care riscau să moară de hipotermie FOTO Mediafax

Aproape 600 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) în noaptea de Anul Nou, 18 dintre acestea fiind pentru cazuri de consum de alcool în exces, patru, la tentative de suicid, iar 22, pentru persoane fără adăpost care riscau să moară din cauza frigului.

Din totalul celor aproape 600 de solicitări înregistrate în intervalul 19.00 - 7.00, un număr de 361 au fost pentru urgenţe, între acestea numărându-se şi două naşteri, a mai precizat, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

"În intervalul 24.00 - 1.00, de pildă, s-au primit 60 de apeluri, ceea ce înseamnă o medie de unul pe minut, dar au fost şi câte cinci simultan la un moment dat", a adăugat managerul SABI.

Alte opt solicitări înregistrate la SABI au fost pentru traumatisme, în patru dintre cazuri fiind vorba despre fracturi.

În alte 19 cazuri, echipajele SABI au fost solicitate pentru persoane care au leşinat în stradă.

Harghita: Mai multe persoane au ajuns la spital, de Revelion, cu răni provocate de petarde

Ambulanţa Harghita a înregistrat, în noaptea de Anul Nou, zeci de solicitări, majoritatea urgenţe, printre care cazuri de arsuri şi traumatisme provocate de petarde şi artificii, de comă alcoolică la copii, colici renale şi abdominale, dar şi patru naşteri.

Reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Harghita au declarat, joi, că în noaptea de Revelion au fost zeci de solicitări din tot judeţul, echipajele lucrând "la foc continuu”.

Potrivit acestora, la 15 minute după miezul nopţii ambulanţa a fost solicitată la Vlăhiţa, unde un bărbat de 39 de ani a suferit arsuri pe faţă, provocate de artificii. El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, iar în prezent starea acestuia este bună, conform medicilor.

La câteva minute de la acest caz, o altă ambulanţă a fost chemată în cartierul Szecseni din Miercurea Ciuc, pentru un tânăr de 18 ani care a suferit o plagă la mâna dreaptă din cauza unei petarde, iar un alt echipaj SAJ a fost solicitat la Remetea, unde unui bărbat de 48 de ani i-au fost zdrobite patru degete de la mâna dreaptă, după ce a aprins o petardă.

Serviciul Judeţean de Ambulaţă Harghita a fost solicitat, în noaptea de Revelion, şi pentru patru femei însărcinate care au intrat în travaliu, între acestea fiind o adolescentă de 17 ani din Corund şi o tânără de 19 ani din Ditrău, care au fost transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc şi la Spitalul Judeţean de Urgentă din Miercurea Ciuc.

Cazurile de ebrietate au reprezentat, însă, mare parte dintre urgenţele rezolvate de SAJ în noaptea de Anul Nou, printre persoanele cu comă alcoolică fiind şi doi adolescenţi de 14 ani şi 16 ani. Totodată, un bărbat de 48 de ani, din Lunca de Jos, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost transportat la secţia de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă din Târgu Mureş, după ce a căzut pe stradă şi a suferit un traumatism cranio-cerebral sever.

Echipajele SAJ au mai acordat asistenţă în cazuri de reacţii alergice la ciuperci şi fructe de mare, dar şi unor persoane care au avut colici abdominale, renale, dureri toracice, stări febrile la bebeluşi, lipotimii, crize de hipertensiune arterială.

De asemenea, a fost transportat la spital un băiat de 16 ani care a suferit degerături la mâna dreaptă, după ce în noaptea de Revelion a fost la pădure după lemne.

Conform surselor citate, a crescut considerabil, încă de la primele ore ale dimineţii de joi, şi numărul solicitărilor pentru persoane cu afecţiuni cardiace, afectate de ger şi de variaţiile mari de temperatură, de aproximativ 15 grade Celsius, înregistrate de la noapte la zi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite