Amenzi de peste 6,7 milioane de lei pentru practici comerciale incorecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi de 6,720 de milioane de lei pentru 608 agenţi economici controlaţi din sectorul distribuţiei de carburanţi, pentru practici incorecte, a anunţat joi Paul Anghel, directorul general al instituţiei.

„Noi nu putem să intrăm în politica de preţ a operatorului economic. În schimb, dacă verificăm loturile de produse într-o relaţie corectă producător - consumator şi aici mă refer la consumatorii de carburant şi cel care distribuie, acesta a cumpărat carburantul la un anumit preţ şi l-a distribuit la momentul respectiv crescând nejustificat şi printr-o practică comercială incorectă", a transmis Paul Anghel. 

Directorul general al instituţiei a explicat că preţul carburanţilor se corelează la barilul de petrol şi la o cotaţie bursieră, iar preţul final trebuie să fie proporţional cu aceste cotaţii. 

„În momentul în care preţul din benzinării se raportează la barilul de petrol, la preţ internaţional, în momentul în care barilul a scăzut, nu s-a întâmplat să scadă preţul benzinei şi motorinei. În aceste cazuri, scumpirile acestea pot fi considerate practică comercială incorectă", a punctat Anghel. 

Această situaţie nu se aplică şi produselor care nu pot fi verficate la ce preţ au fost achiziţionate, precum: legumele şi fructele, a explicat directorul general. 

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite