Adunarile generale ale Tribunalelor Bucureşti şi Argeş au respins propunerea de revocare din CSM a lui Neagoe şi Neacşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe rămân în Consiliul Superior al Magistraturii FOTO Adevărul
Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe rămân în Consiliul Superior al Magistraturii FOTO Adevărul

Adunarea generală a judecătorilor Tribunalului Bucureşti a respins, joi, propunerile de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătorilor Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe, informează preşedintele instanţei, judecătorul Laura Andrei.

UPDATE 18.35: Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Mureş a respins, joi, propunerea de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătorilor Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Tribunalul Mureş, la Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul acestei instanţe, întrunită în şedinţă joi, au fost prezenţi 21 de judecători, din totalul de 24 de judecători în funcţie.


Potrivit sursei citate, numărul celor care au votat pentru respingerea acestor propuneri a fost "unul zdrobitor".

În urmă cu o zi, adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud respinsese propunerile de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătorilor Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe.

"A fost luată în dezbatere propunerea de revocare din calitatea de membri aleşi în Consiliul Superior al Magistraturii din partea tribunalelor a domnului judecător Adrian Toni Neacşu şi doamnei judecător Mona Lisa Neagoe. S-a votat secret", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca.

Potrivit sursei citate, în cazul judecătorului Neacşu, 11 magistraţi şi-au exprimat opţiunea în sensul revocării calităţii de membru ales în cadrul CSM, iar opt magistraţi (42,11 la sută) au spus că nu doresc revocarea din funcţie a acestuia.

În cazul judecătoarei Mona Lisa Neagoe, zece magistraţi (52,63 la sută) au votat pentru revocarea din funcţie a acesteia, iar nouă magistraţi (43,37 la sută) au votat pentru respingerea propunerii de revocare din funcţie a judecătorului.

"Adunarea Generală a respins propunerea de revocare din funcţiile de membrii aleşi în CSM din partea tribunalelor a judecătorilor Adrian Toni Neacşu şi Mona Lisa Neagoe, nefiind îndeplinită cerinţa ca decizia de revocare să întrunească votul a două treimi dintre judecători", a declarat Dana Ceuca.

Săptămâna trecută, Tribunalul Mehedinţi a declanşat procedura de revocare din CSM a judecătorilor Adrian Toni Neacşu (Vrancea) şi Mona Lisa Neagoe (Bucureşti), reprezentanţii în Consiliu ai tribunalelor, aleşi de adunările generale ale judecătorilor. Astfel, Tribunalul Mehedinţi a votat pentru revocarea celor doi din CSM, urmând ca şi celelalte tribunale din ţară să se pronunţe asupra acestui demers.

În paralel, un număr de 81 de judecătorii, din 107, s-au pronunţat pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din CSM, adunările generale ale instanţelor de fond neacceptând şi excluderea celuilaltreprezentant al lor în Consiliu, respectiv judecătorul Marius Tudose.

Pe de altă parte, şapte curţi de apel s-au pronunţat deja pentru revocarea judecătoarei Alina Ghica din CSM, doar una singură votând pentru îndepărtarea celorlalţi doi reprezentanţi ai curţilor în Consiliu, respectiv judecătorii Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban.

Luni, 21 ianuarie, are loc adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu Mureş, votul lor putând fi decisiv în revocarea Alinei Ghica, ce se poate produce la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-au depus candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM.

În cadrul unei întruniri de comisie la CSM, Alina Ghica şi-ar fi anunţat retragerea candidaturii, însă ea trebuie comunicată Plenului Consiliului, care până joi nu fusese informat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite