Adrian Năstase vrea, din nou, să scape mai devreme din închisoare. Avocaţii fostului premier au depus cerere pentru eliberare înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase a depus a doua cerere de devansare a eliberării condiţionate FOTO Adevărul
Adrian Năstase a depus a doua cerere de devansare a eliberării condiţionate FOTO Adevărul

Avocaţii lui Adrian Năstase au depus o cerere de eliberare înainte de termen a fostului premier, document ce va ajunge pe masa magistraţilor vineri, data stabilită deocamdată fiind 12 februarie.

Avocaţii lui Arian Năstase cer pentru a doua oară devansarea eliberării condiţionate a fostului premier. În plus, se solicită ca acest nou document să fie analizat de un alt judecător decât cel care s-a pronunţat asupra primei cereri.

"Dacă am introdus o nouă cerere de preschimbare a termenului înseamnă că ne aşteptăm să fie admisă. Legea nu interzice ca o cerere respinsă să nu poată fi repetată. Noi am menţionat să fie soluţionată de un alt judecător decât cel care a judecat prima dată. Aşteptăm ca această cerere să fie soluţionată de un alt judectător pentru că e vorba de o aprecierea unui om. Argumentele noastre pot conduce la un rezultat pozitiv dacă alticvea ia în discuţie acest lucru. Prima cerere a fost făcută rapid, imediat după aflarea primului termen. S-au adus argumente suplimenatre legate inclusiv de sănătatea domnului Năstase", a precizat , pentru RTV, avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu.

Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv, în 4 ianuarie 2013, pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase, ca urmare a activităţii intelectuale din închisoare, a comportamentului „foarte bun‟ şi a „participării în mod constant la activităţi de educaţie şi astistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalt persoane private de libertate‟.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite