Sorin Cîmpeanu: Se va deconta naveta elevilor chiar dacă distanţa dintre şcoală şi domiciliu este mai mare de 50 km

0
0
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Sorin Cîmpeanu a declarat că în bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor. Proiectul de ordonanţă aduce trei elemente de noutate, printre care şi decontarea transportului care depăşeşte 50 de km între şcoală şi domiciliu.

„În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. (...) Avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. (...) Pentru a fi decontabile trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal. Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei", a susţinut ministrul, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, o altă noutate este aceea că se va deconta naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu este mai mare de 50 de km.

„A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi" a spus Sorin Cîmpeanu.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite