SONDAJ Elevii de clasa a VIII-a, întrebaţi de Ministerul Educaţiei cum doresc să îşi continue studiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei întreabă elevii de clasa a VIII-a cum au ales să îşi continue studiile.
Ministerul Educaţiei întreabă elevii de clasa a VIII-a cum au ales să îşi continue studiile.

Ministerul Educaţiei a creat un chestionar prin care întreabă oficial elevii de clasa a VIII-a din toată ţara cum doresc să îşi continue studiile. Aceştia sunt întrebaţi şi dacă cunosc faptul că pot beneficia de 400 de lei, dacă aleg învăţământul dual.

Oficialii vor să afle care sunt criteriile care stau la baza deciziei de alegere a liceului sau şcolii profesionale, precum şi dacă adolescenţii au luat hotărârea din proprie iniţiativă sau la îndrumarea părinţilor.

Potrivit iniţiatorilor, chestionarul este anonim şi poate fi completat în 5 minute. Elevii sunt întrebaţi mai întâi dacă şcoala lor este din mediul rural sau urban, în ce judeţ se află şi apoi ce tip de învăţământ vor să urmeze după clasa a VIII-a.

Chestionarul se axează şi pe învăţământul profesional, numit „învăţământ dual”, iar întrebarea prezintă beneficiile pe care le-ar putea avea elevul care alege să continue studiile într-o astfel de instituţie.

Chestionarul poate fi completat aici şi este disponibil până la data de 21 mai.

Oferta completă cu toate şcolile din România, clasificate pe judeţe, care oferă clase de învăţământ dual a fost publicată pe site-ul educatiacontinua.ro.

Lista celor 155 de şcoli duale poate fi consultată aici. Nu există nicio şcoală duală în judeţele Călăraşi, Covasna, Vrancea şi Vaslui.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite