Simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a continuă cu proba la limba maternă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi elevii dau proba la limba şi literatura maternă Foto Inquam Photos
Astăzi elevii dau proba la limba şi literatura maternă Foto Inquam Photos

Elevii care aparţin minorităţilor naţionale dau astăzi proba la limba şi literatura maternă în cadrul simulării pentru Evaluarea Naţională.

Luni s-a desfăşurat proba la Limba şi Literatura Română, iar marţi, cea la Matematică.

Elevii din unităţile de învăţământ din zone carantinate pot susţine simularea, cu prezenţă fizică, după ridicarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Pentru a participa la simularea examenelor naţionale, elevii din zonele carantinate se pot deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii, la care învaţă, din afara localităţii lor. Acest lucru se precizează într-o adresă a şefului Departamentului pentru situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document, conform Agerpres.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite