Şcoala Comercială Austriacă din România îşi deschide porţile pentru prima dată la Colegiul Economic “Costin C. Kiriţescu” din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şcoală profesională după model austriac îşi deschide porţile pentru prima dată anul acesta, în Bucureşti. Şcoala funcţionează în sistem dual şi are în spate colaborări cu firme cunoscute, care sunt interesate să pregătească meseriaşi încă de pe băncile şcolilor.

Şcoala Comercială Austriacă din România, cu o durată de trei ani, organizează cursuri de formare profesională în meseria de comerciant - vânzător în domeniile alimentar şi non-alimentar (încălţăminte, fashion, sport, mobilier, îngrijire personală şi telecom) pentru absolvenţii de gimnaziu.

Având la bază învăţământul dual, componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an. Astfel, în anul I ponderea este de 80% teorie şi 20% practică, urmând ca în anul II  să fie de 40% teorie, 60% practică, iar în anul III ajunge la 28% teorie şi 72% practică.

Elevii sunt susţinuţi financiar prin acordarea unei burse lunare de până la 400 de lei, în funcţie de rezultatele obţinute, şi decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada programului.

La finalul perioadei de studiu, absolvenţii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european şi vor avea prioritate la angajare în companiile participante la proiect, BILLA, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, HUMANIC, kika şi Telekom.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite